DTH Awards: vd Linden & Vadocz grote winnaars!

De stemkantoren zijn gesloten en de exit-polls zijn niet meer relevant, want de officiële uitslagen van de DTH awards zijn bekend. Onverwacht veel supporters namen de moeite om te stemmen op de in totaal 9 awards en hoewel bij een aantal awards de winnaar op voorhand al duidelijk was, zijn er toch nog wel een aantal verrassingen.

We begonnen de DTH awards met de poll voor de meest supportersvriendelijke speler. Onze knuffelturk werd de grote winnaar van deze Gouden retriever award. Gevolgd door Wisgerhof en El Akchaoui. De verschillen bleven hier klein, maar Muuuuuuus gaat toch nog met een extra prijs (en niet de minste!) naar de binnenlanden van Turkije!

 


Een echte topaward is natuurlijk de Rood Groen Zwarte Hond. De oeuvre prijs voor alle verdiensten voor NEC. Met Leen Looijen, Cees van der Linden en Peter Wisgerhof als genomineerden ook meteen drie echte clubmannen waar op gestemd kon worden. Net als bij de eerste award, bleef het ook hier spannend, maar uiteindelijk werd Ceesje de winnaar. “Dit doet me echt wat hoor” waren de eerste woorden van Van der Linden toen hij de prijs in ontvangst nam. De aanwezige supporters zagen ook meteen dat Cees het niet zomaar voor de vorm zei, want hij leek echt geroerd door deze enorme blijk van waardering. “Echt een hele eer om juist door de supporters gekozen te worden en dan ook nog meer stemmen krijgen dan andere echte clubmensen als Looijen en Wisgerhof, echt waar ik vind dit heel bijzonder. De oorkonde en de award krijgen een mooie plek in mijn huis!”

 

Een toch wel verrassende winnaar kwam uit de bus rollen bij de derde award:  De Gouden kennel (de groepsprijs). De genomineerden waren de selectie van NEC, Legio Noviomagum en Maison van den Boer. De gedoodverfde favoriet mocht dan de selectie zijn voor de geweldige tweede seizoenshelft, maar toch kreeg Legio Noviomagum de meeste stemmen. Iets meer dan de helft van de stemmen gingen naar de Tifo jongens van onze club. “Ook wij hadden het niet verwacht, maar we zijn natuurlijk wel zeer vereerd” , aldus JJ namens Legio Noviomagum. “Het kost veel tijd en energie en dan is het natuurlijk mooi om te zien dat je op deze manier de waardering van de supporters daarvoor terug te zien krijgt. We zijn er in ieder geval trots op.” Logisch natuurlijk, want wanneer je meer stemmen krijgt dan een superieur spelende selectie, dan doe je toch iets goeds. De 5% van de stemmen voor Maison van de Boer zou je als een nederlaag kunnen zien, maar zo zien ze het (terecht!) niet bij Maison van de Boer. “Natuurlijk wisten we vooraf al dat we niet zouden winnen van de selectie of Legio Noviomagum. Daarom waren wij al heel erg blij met de nominatie zelf. We hebben de afgelopen seizoenen flink wat veranderingen doorgevoerd en het aantal verkooppunten binnen en buiten het stadion uitgebreid en blijkbaar wordt dat door de supporters gewaardeerd.”

 


De award met de langste titel werd een prooi voor De Gier. Hoewel de naam “De uit het hok, maar niet uit het hart award” anders doet vermoeden is Jackygoal natuurlijk niet helemaal weg bij de club, maar als oud-speler verdiende hij toch een nominatie. En terecht zo bleek, want met 59% van de stemmen werd hij de terechte winnaar. Natuurlijk is Jack een held, maar nu hij ook nog eens de spitsen wat bijles gaf, waardoor alles opeens leek te gaan lopen wordt de heldenstatus alleen maar groter. Mike Zonneveld en Rob Wielaert moesten het met minder stemmen doen, maar ook op hun blijven we natuurlijk trots. Wie respect geeft, krijgt het namelijk ook terug!

 


De minst spannende stemronde was die voor de “Beste Baasje Bokaal” de prijs voor het beste bestuurslid, medewerker of lid van de technische staf. Zelfs een lobbyactie bij alle familieleden mocht voor Jacco Swart en Jan Bluyssen niet baten. Samen moesten ze het doen met 5% van de stemmen. Maar ook hier zal het zo zijn geweest, dat alleen al de nominatie zelf als een overwinning aanvoelde voor beide bestuursleden. De overige 95% van de stemmen gingen naar, hoe kan het ook anders, Mario Been. Onze coach riep dat het allemaal goed zou komen en hij had gelijk. Ook met deze award kwam het al snel goed voor Mario Been.

 

De aanmoedigingsprijs (de roestige drol) kende ook een “sterk” deelnemersveld. Alle drie de genomineerden hadden één gezamenlijke overeenkomst; ze staan bekend als personen die er niet voor terugdeinzen om supporters te pesten. Meer dan de helft van de stemmen gingen naar de man die twee weken geleden zijn afscheidsreceptie kreeg bij NEC: Coen Rijsdijk. Helaas zal de award dan ook niet meer door de winnaar letterlijk als aanmoedigingsprijs opgepakt worden, omdat hij de club heeft verlaten. Maar wie weet, misschien zorgt deze award er wel voor dat de opvolgster van Coen, Lonneke Gijsbers, dit wel goed gaat oppakken. De uitslag van de award is in ieder geval duidelijk genoeg om aan te tonen dat het vertrouwen met betrekking tot het veiligheidsbeleid minimaal is. Guusje “jullie staan met alcohol in de gracht, ik zit met alcohol in de auto” Ter Horst en Thom “ik voelde een award aankomen, daarom heb ik even snel het alcoholbeleid aangepast” de Graaff volgden op gepaste afstand.

 


Het Gouden asiel was de award voor meest supportersvriendelijke club voor uitsupporters van NEC. Vooraf werd deze award toch wat spannender verwacht, want vrij vervoer en een speciaal geregelde gratis tram voor NEC supporters bij Sparta, of vrij vervoer en twee horecazaken die concurreren om de NEC supporters binnen te krijgen in Heerenveen, is toch ook niet mis. Toch sleepten de superboeren de prijs in de wacht. Met name de vriendelijkheid van het personeel, de gezellige en relaxte sfeer en natuurlijk de gratis erwtensoep zorgde voor deze overwinning.

 


 

De uitslag van de award voor het beste talent (<23 jaar) van NEC was niet onlogisch. Wel opvallend was het grote aantal stemmen dat de uiteindelijke winnaar kreeg. Met liefst 71% van de stemmen werd namelijk Krisztian Vadocz winnaar van deze award. Jeremain Lens, toch ook niet de minste dachten wij zo, werd tweede met 26% van de stemmen. Lorenzo Davids moest het doen met 3%. Geen schande natuurlijk, want zijn twee mede-genomineerden waren wel heel erg goed dit seizoen. Al met loopt er toch aardig wat talent bij onze club.  

 

De laatste award was die voor de beste speler: De Gouden Hond. Youssef El Akchaoui was al verkozen tot de official McMan of the year, waardoor hij een reis naar Marokko kon gaan maken, maar zo’n prijs valt natuurlijk in het niet bij een volledig massief stuk aluminium waar de naam DTH award in staat gegraveerd. Ondanks een superseizoen voor Youssef, was er toch geen Gouden Hond award voor hem. Nee, die strijd ging tussen dezelfde twee spelers die ook al streden om De Gouden Puppy award. Opvallend genoeg waren de verschillen hier een stuk kleiner. Met 44% van de stemmen mag Krisztian Vadocz zich, dankzij de NEC supporters, beste speler van het seizoen noemen. Een dubbelslag dus voor onze super Hongaar! Krisztian, het is je van harte gegund!

 

Vadocz: Beste talent en beste speler van het seizoen 2007/2008!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan