Drost, Been en Youssef over de Derby

Omroep Gelderland heeft de volgende reacties op haar site staan van Been, El Ackchaoui en Drost over de Derby van zondag.

Mario Been:
"Wij doen gewoon hetzelfde als voor alle andere wedstrijden. En we gaan met dezelfde intentie het veld in. We willen winnen". Mario Been is glashelder. De derby is voor deze omgeving iets bijzonders, maar je kunt gewoon drie punten pakken. het is de bedoeling dat we dat ook doen."

Dat NEC-uit voor Vitesse de ommekeer moet worden snapt Been ook wel. "Dat zou ik ook zeggen als ik daar trainer was. Je kunt niet anders dan met die instelling beginnen."

Youssef El Akchaoui:
"Ik scoorde in mijn eerste derby in de 93ste minuut een penalty. Daar hangt nog iedere wedstrijd een spandoek voor in het stadion, vind ik mooi", zegt de linksback. "Ik nam de penalty’s niet, maar de druk op een derby is hoog. Dus vooraf durfde niemand. Ik wel, en inderdaad, er zat wel druk op."

Hij gaat niet voorop in de kleedkamer om het derbysfeertje te verhogen. "Ik probeer juist de druk weg te halen bij de jonge jongens. Al vind ik dat NEC thuis altijd moet winnen van Vitesse."

Jeroen Drost:
"Ik heb meer met mijn oude club Heerenveen dan met NEC. Ik volg ze nog een beetje, maar ik spreek die jongens niet meer. Ik was afgelopen zomer met de Vierdaagse nog in Nijmegen, maar binnen tien minuten waren we weg. Een paar agressievelingen kwamen achter ons aan, dat schijnt er bij te horen."

Voor Vitesse wordt het essentieel om onderin weg te komen. "Dat moet wel. Daarom zou het mooi zijn om zondag drie punten weg te halen, ook omdat ik daar gespeeld heb natuurlijk."


"Misschien was het niet zo slim om daar heen te gaan"

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan