Die speler kennen we ergens van 08/09

Ben jij ook zo’n NEC supporter die bij de samenvattingen op TV, meteen op zoek gaat naar oud NEC spelers? Speciaal voor die supporters hebben we een overzicht gemaakt, zodat je precies kunt zien op wie je moet letten bij welke wedstrijd. Hieronder staat een lijst, altijd handig om bij je afstandsbediening te leggen. Een aantal spelers zullen overigens wat moeilijker te zien zijn, maar misschien dat de digitale snelweg je kan helpen.

Onder het overzicht hebben we uiteen gezet wat de diverse spelers in het afgelopen seizoen gedaan hebben en in de maand augustus. Vanaf dit seizoen zullen wij van DTH in een nieuwe rubriek geregeld jullie op de hoogte houden van de verrichtingen van onze rood-groen-zwarte helden.

Naam:

2008/2009

2007/2008

Dennis

Gentenaar

Ajax

Ajax

Brett

Holman AZ

NEC

Jeremain Lens AZ NEC
Roy Beerens sc Heerenveen sc Heerenveen
Rob Wielaert fc Twente fc Twente
Romano Denneboom fc Twente fc Twente
Youssouf Hersi fc Twente  fc Twente
Bas Roorda PSV PSV
Mike Zonneveld PSV PSV
Frank Demouge Willem II Willem II
Saïd Boutahar Willem II Willem II
Jeroen Drost vitesse sc Heerenveen / NEC
Resit Schuurman De Graafschap De Graafschap
Karim Fachtali TOP Oss NEC
Bart van Brakel fc Eindhoven NEC
José Valencia fc Eindhoven Willem II
Arjan Ebbinge fc Den Bosch fc Den Bosch
Ivo Rossen fc Den Bosch fc Den Bosch
Paul Jans fc Den Bosch VVV / Rot Weiss Essen (dui)
Ferne Snoyl RKC Waalwijk NEC / RKC Waalwijk
Guilliano Grot Helmond Sport Helmond Sport
Pascal Heije RBC Roosendaal zat zonder club
Kevin Moeliker Go Ahead Eagles Go Ahead Eagles
Erik Wegh Cambuur Leeuwarden Cambuur Leeuwarden
Charles Kazlauskas TOP Oss TOP Oss
Bart van den Eede FCV Dender EH (bel) Westerlo (bel)
Günther Vanaudenaerde Westerlo (bel) Westerlo (bel)
Pieter Collen zit zonder club St. Truiden (bel)
Edgar Barreto Reggina (ita) Reggina (ita)
Krisztián Vadócz Osasuna (spa) NEC
Jonas Olsson West Bromwich Albion (eng) NEC
Chris Eagles Burney (eng) Manchester United (eng)
David Jones Wolverhampton Wanderers (eng) Derby County (eng)
Andrzej Niedzielan Wisla Krakow (pol) Wisla Krakow (pol)
Jeffrey Leiwakabessy Anorthosis Famagusta (cyp) Alemannia Aachen (dui)
Kevin Bobson Red Bull Salzburg (oos) Willem II / NEC
Muslu Nalbantoglu Kayserispor (tur) NEC

Karim Fachtali, verhuurd door NEC aan TOP Oss
NEC heeft op dit moment een speler verhuurd. Dat is Karim Fachtali. Hij doet in de eerste divisie ervaring op bijTOP Oss. Met deze club heeft NEC een samenwerkingsverband. Fachtali kwam vorig seizoen amper aan speelminuten in het eerste team van NEC. Bij de Ossenaren kwam hij in alle vier tot nog toe gespeelde duels aan de aftrap. Het derde duel bracht hem al persoonlijk succes. In het uitduel tegen Telstar scoorde hij na ruim een kwartier de 0-1.

Eredivisie
Dennis Gentenaar, Ajax
Onze Nijmeegse held is nu alweer voor het derde seizoen lid van de selectie van Ajax. Hier moet hij genoegen nemen met een plek op de bank naar zijn nieuwe trainer Marco van Basten. In zijn eerste seizoen kwam hij tweemaal in actie, waaronder het duel tegen NEC (2-2). De afgelopen jaargang waren er iets meer speelminuten voor Gentenaar, vijf duels. Op 20 oktober verving hij na rust de geblesseerd geraakte Maarten Stekelenburg. In de Arena was NEC de tegenstander en wist ook hij ons van scoren af te houden (0-0). Eind deze maand wordt Dennis alweer 33 en zijn contract loopt medio 2009 af. Ook het contract van Babos loopt dan ten einde.

Brett Holman, AZ
De Australiër vertrok afgelopen zomer na twee seizoenen uit De Goffert om te gaan spelen voor de ‘grote’ club uit Alkmaar. Vervolgens verkoos hij het meedoen aan de voorbereiding boven het, voor de tweede maal; meedoen aan de Olympische Spelen. Het leverde hem in het eerste duel geen speelminuten op. Holman werd zelfs in verband gebracht met een vroegtijdig vertrek uit de zaanstreek. Zover kwam het niet. Brett zal nooit vergeten wat Mario Been voor hem gedaan, op 28 december kan hij iets terug doen.

Jeremain Lens, AZ (was gehuurd)
NEC maakte na de winterstop een opmars die uiteindelijk een ticket tot de UEFA Cup opleverde. Lens stond symbool voor deze opmars. Mario Been had hem graag behouden. Louis van Gaal ziet in hem echter een belangrijke speler voor het huidige seizoen. Tijdens speelronde een zou Jeremain eigenlijk op de bank beginnen. Door een administratieve fout, welke men in het DSB stadion bijtijds in de gaten had; begon hij toch in de basis. Echt overtuigen deed Lens nog niet. Misschien kwam dat een ander dan Holman hem van passjes voorzag. Mocht in de winterstop blijken dat hij alsnog niet veel aan spelen toekomt, dan wil hij dolgraag weer verhuurd worden aan NEC.

Roy Beerens, sc Heerenveen
Tijdens de afgelopen Olympische spelen was Beerens de enige speler met een verleden bij NEC. Zijn uitverkiezing had hij te danken aan een vrij aardig eerste seizoen in Friesland. Zijn nieuwe trainer Trond Sollied gaf hem een basisplaats in het eerste competitieduel.

Rob Wielaert, fc Twente
Ook hij heeft een nieuwe trainer, en deze wilde hem absoluut niet laten gaan. Mede daarom kon Ajax met de tukkers niet tot overeenstemming komen over de transfersom. Anders had Wielaert nu in Amsterdam gespeeld. Doordat Twente via de play-offs voorronde Champions League mocht spelen, kon Robbie niet mee naar de Olympsche spelen.

Romano Denneboom, fc Twente
Fred Rutten gebruikte Denneboom vorig seizoen tijdens ieder duel.

Youssouf Hersi, fc Twente
Maart was voor de lichtvoetige speler een succesvolle maand. Hij wist in drie duels te scoren.

Bas Roorda, PSV
Op het einde van zijn loopbaan koos de doelman ervoor om reserve te zijn in Eindhoven en zodoende champions league mee te maken. Afgelopen seizoen was hij stand in voor Gomes, welke hij in de UEFA Cup mocht vervangen uit tegen Fiorentina. Ook dit seizoen is hij tweede doelman in Eindhoven.

Mike Zonneveld, PSV
Zijn eerste seizoen bij de landskampioen wist Zonneveld geen vaste basisplaats te veroveren. In zijn voordeel spreekt dat hij onder drie verschillende trainers toch tot 21 duels wist te komen. Ook dit seizoen zal het voor hem niet gemakkelijk zijn, er waren zelfs geruchten over een vertrek bij de lampjes.

Frank Demouge, Willem II
De lange aanvaller was lang niet altijd fit het afgelopen seizoen. Toch wist hij tot 23 duels te komen waarin hij 8 keer scoorde. Dat is tot nog toe het hoogste aantal voor hem in de eredivisie. Na competitieronde een staat de teller alweer op 1. In het thuisduel van afgelopen zaterdag scoorde hij de gelijkmaker tegen Ajax, op aangeven van Boutahar.

Saïd Boutahar, Willem II
Over Boutahar kunnen we kort zijn, speelde afgelopen jaargang mee in 31 duels en scoorde daarin 6 maal.

Resit Schuurman, De Graafschap
Evenals Denneboom speelde ook Schuurman mee in ieder competitieduel van zijn club. Met de superboeren eindigde hij op een 16e plek en via de play-offs wisten zij zich te handhaven. Afgelopen zaterdag kwam Resit op bezoek in De Goffert en balverlies van hem zorgde ervoor dat Otten de 2-0 kon scoren. Een niet al te best begin dus voor de rechtermiddenvelder.

Jeroen Drost, vitesse
Tja, wij huurden hem na de winterstop van sc Heerenveen. In de eerste weken kwam hij nog aan spelen toe, maar daarna alleen nog in het laatste competitieduel. Mede hierdoor raakte hij volledig uit beeld bij Foppe de Haan en ging hij dus niet naar de Olympische spelen. Van olympische droom naar geen ambitie.

Eerste divisie
Bart van Brakel, fc Eindhoven
De kleine middenvelder wist afgelopen seizoen niet door te breken bij NEC. Zijn contract werd daarom niet verlengd. Fc Eindhoven geeft hem dit seizoen wel de kans en gunde hem in alle augustusduels speelminuten.

José Valencia, fc Eindhoven
Blessureleed was de oorzaak dat de linkerflankspeler de afgelopen twee seizoenen niet in actie kwam. Reden voor Willem II om hem te verhuren aan de tweede club uit Eindhoven.

Arjan Ebbinge, fc Den Bosch
Eppie kwam afgelopen jaargang eenmaal tot scoren in 33 duels voor Den Bosch. In het vierde competitieduel viel de verdediger geblesseerd uit. Een meniscusblessure zet hem voorlopig aan de kant.

Ivo Rossen, fc Den Bosch
In de ziekenboeg komt Ebbinge ploeggenoot Ivo Rossen tegen. Hij is al even uit de roulatie met een knieblessure. De afgelopen seizoenen had de blonde middenvelder vaker te kampen met blessureleed. Tijdens het afgelopen seizoen kwam hij 22 duels in actie en scoorde eenmaal.

Paul Jans, fc Den Bosch
Na zijn huurperiode bij NEC keerde Jans terug bij VVV. Daar kwam hij niet veelvuldig aan spelen toe en daarom vertrok de lange aanvaller naar Rot-Weiss Essen in Duitsland. Na een half jaar haalde fc Den Bosch hem terug naar Nederland. Tijdens het eerste duel was hij invaller, maar viel na negen minuten al uit met een zware blessure. Drie bossche NEC-bollen in de lappenmand dus.

Ferne Snoyl, RKC Waalwijk
Na zijn vertrek uit Nijmegen pakte Snoyl de draad op bij RKC. Onder Petrovic veroverde hij al snel een basisplek. Onder de nieuwe trainer Ruud Brood is hij ook basisklant en in de eerste vier duels wist Ferne al een goaltje mee te pikken.

Guilliano Grot, Helmond Sport
Eigenlijk mag de aanvaller vertrekken uit Helmond. Daarom is hij momenteel ook verhuurd aan FC Inter in Finland.

Pascal Heije, RBC Roosendaal
Op amateurbasis is Pascal Heije begonnen aan zijn tweede periode in Roosendaal. Hij mag een contract zien af te dwingen. In augustus stond hij reeds eenmaal in de basis, en werd vervangen door een andere speler die bij ons een contract wilde verdienen. Filip Chlup.

Kevin Moeliker, Go Ahead Eagles
Al twee seizoenen op rij speelde de doelman in alle competitieduels van de Deventenaren mee. Een betrouwbare eerste divisie keeper dus. Misschien dat de comeback van Marc Overmars kan bijdragen aan optredens op het hoogste nivo ?

Erik Wegh, Cambuur Leeuwarden
De Friezen worden dit seizoen gezien als mogelijk titelkandidaat. Er kwamen een aantal spelers bij in Leeuwarden, maar Wegh behield zijn plek in de basis.

Charles Kazlauskas, TOP Oss
Ploeggenoot van de verhuurde Fachtali verdediger Kazlauskas. In Oss is hij begonnen aan zijn vierde seizoen voor TOP. De afgelopen jaargang was hij in aanvallend opzicht ook redelijk succesvol. Zes treffers maarliefst, al is dat niet geheel verwonderlijk want bij NEC stond hij ook voorin geposteerd. Dit seizoen staat de teller al op een treffer, hij was de eerste doelpuntenmaker voor de Ossenaren dit seizoen.

Jupiler League (belgië)
Bart van den Eede, FCV Dender EH
Na twee seizoenen gespeeld te hebben voor Westerlo verhuisde de lange aanvaller afgelopen zomer naar Dender. Tegen Germinal Beerschot, die nog oefenden tegen NEC tijdens de voorbereiding; scoorde hij de gelijkmaker. Loopt zo doende op dit moment een op twee.

Günther Vanaudenaerde, Westerlo
Gunnie heeft een basisplek bij Westerlo. Kwam in de afgelopen jaargang tot 24 optredens. Scoorde in zijn profloopbaan nog niet.

Pieter Collen, zonder club
Onder de Nederlandse coach Dennis van Wijk degradeerde de voormalige international afgelopen seizoen uit de jupiler league. Zijn werkgever en de belg zelf werden het recent eens over ontbinding van het contract.
UPDATE: Sinds deze week traint Collen mee met de selectie van Mario Been. In eerste instantie om zijn conditie op peil te houden.

Engeland
Jonas Olsson, West Bromwich Albion
De lange Zweed kwam in drie seizoenen NEC tot 93 duels en vijf treffers. Kort voor het verstrijken van de deadline kwam het toch tot een transfer naar zijn droomcompetitie, de Premier League. Op dit podium mag hij verder gaan waar hij gebleven was en wie weet schopt hij het tot international. Bij WBA zijn Gianni Zuiverloon en Ryan Donk teamgenoten van Jonas.

Chris Eagles, Burnley
Een half seizoen Nijmegen zorgden er niet voor dat de aanvaller door wist te breken bij de ploeg van Alex Ferguson. United won de Champions League afgelopen seizoen, de inbreng van Eagles bleef in engelse competitie beperkt tot vier treffers. ManU verkocht hem tijdens de zomer aan Burnley. Daar heeft hij zijn eerste rode kaart al te pakken.

David Jones, Wolverhampton Wanderers
Afgelopen seizoen degradeerde David Jones met Derby County uit de Premier League. Die club besloot een nieuw team te bouwen om promotie te bewerkstelligen. Het verkocht daarop de middenvelder aan de Wolves.

Spanje
Krisztián Vadócz, Osasuna
Na een seizoen vertrok de Hongaarse international alweer uit Nijmegen. Zijn belangrijkste wapenfeit was de winnende treffer tegen rivaal vitesse. Onder de zon van Osasuna zal hij nu gaan stralen.

Italië
Edgar Barreto, Reggina
Tijdens het afgelopen seizoen vocht Barreto met zijn club met name tegen degradatie. Hij miste slechts twee duels en scoorde drie keer. Waarvan zijn doelpunt in de met 5-1 verloren pot tegen AC Milan er een van grote klasse was.

Overige
Andrzej Niedzielan, Wisla Krakow – Polen
Hij kwam moeizaam naar Nijmegen en vertrok ook enigszins moeizaam weer. Helaas voor hem raakte hij al vroeg zwaar geblesseerd in Krakow. Wisla speelde recentelijk in de voorronde Champions League. FC Barcelona was daarin te sterk, Niedzielan was invaller in beide duels. Tottenham Hotspur is de volgende tegenstander van formaat, in de UEFA Cup.

Jeffrey Leiwakabessy, Anorthosis Famagusta – Cyprus
Wie wel de Champions League wist te bereiken was ‘Leiwa’. Na twee seizoenen bij Alemannia Aachen kwam hij niet meer voor in de plannen van de nieuwe trainer en vertrok hij naar de kampioen van Cyprus. In de laatste voorronde schakelden ze Olympiakos Piraeus uit. In de groepsfase treft men wederom een Griekse tegenstander; namelijk Panathinaikos. De andere twee opponenten zijn Inter Milaan en Werder Bremen.

Kevin Bobson, Red Bull Salzburg – Oostenrijk
Vanaf de winterstop huurde NEC deze aanvaller en hij mocht langer blijven. Echter maakte hij gebruik van zijn transfervrije status. Deze bracht hem uiteindelijk bij het Salzburg van Co Adriaanse. In het UEFA Cup toernooi wacht een zware kluif, het Spaanse Sevilla.

Muslu Nalbantoglu, Kayserispor – Turkije
De bekerwinnaar van Turkije heeft een hoog knuffelgehalte sinds dit seizoen. Zij contracteerden namelijk Muslu ‘Knuffelturk’ Nalbantoglu. Ook hij heeft een mooi affiche in het vooruitzicht. Paris Saint Germain is de tegenstander van de turken in de UEFA Cup.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan