Depla, El-Ak en El Kabir aan het woord

Vandaag op de site van Omroep Gelderland

Depla: Nijmegen is apetrots op NEC

De gemeente Nijmegen is met een topdelegatie afgereisd naar Moskou om NEC te ondersteunen. Naast burgemeester Thom de Graaf is ook wethouder en fervent NEC-volger Paul Depla erbij. "Voor NEC is dit een hele belangrijke wedstrijd, maar ook voor Nijmegen. Wij zijn als gemeente apetrots op NEC. De club levert goede prestaties, maar heeft ook een hele positieve uitstraling voor de stad." Depla werd onlangs verkozen tot meest invloedrijke Nijmegenaar. "Maar sport vinden veel mensen heel belangrijk en dan is Mario Been duizend keer belangrijker dan Paul Depla."

"El-Ak" wordt Oost Europa kenner

NEC speelt al voor de derde keer tegen een Oost-Europese club. "Ik word al een echte Oost Europa kenner", lacht Youssef El-Akchaoui. We hebben al een paar leuke tripjes gehad en nu staan we in Moskou. Gelukkig hebben we Dominique Kivuvu bij ons. Iedereen denkt dat hij uit Afrika komt, maar het is gewoon een Rus." Winnen in Moskou is eigenlijk noodzaak voor NEC. "We moeten gewoon ons eigen spel gaan spelen. Zij zijn achtste geworden in de competitie. Wij waren ook achtste vorig seizoen, maar die competities zijn niet te vergelijken. We gaan nog video’s bestuderen."

Moeilijke entree voor El Kabir

NEC had een soepele reis naar Moskou, op een incident na. Moustafa El Kabir mocht aanvankelijk niet door de douane vanwege problemen met zijn paspoort. El Kabir werd even apart genomen en uiteindelijk mocht hij toch Moskou binnen. "Ik was hier nog nooit geweest, maar toch mooi om mee te maken. We spelen in een enorm stadion, maar het zal niet vol zitten. En dat is misschien maar goed ook. We zijn hiet gekomen om te winnen." El Kabir zit pas twee weken bij de eerste achttien. "Ik krab mezelf wel eens achter m’n oren hoe snel het gaat met mij. Ik geniet er wel van."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan