De reactie`s: NEC – Heracles

Bas Sibum: ik zit vol woede

Net als veel van zijn ploeggenoten kwam NEC-middenvelder Bas Sibum de catacomben van De Goffert in met zijn gezicht op onweer.

"Ik zit vol woede, dit kan niet", zegt Sibum minuten later. "Die rode kaart kost ons zonder twijfel de winst. Niet te filmen. Hij (Tshibamba, red.) trekt gewoon zijn shirt uit. Ik zag het aankomen en liep direct naar de trainer om te vragen hoe we met tien man verder zouden spelen."

Het puntenverlies was onnodig. "De wedstrijd was niet goed, maar we waren wel oppermachtig. Zij zijn niet bij Babos geweest. Tot de laatste minuut."

Joël Tshibamba: ik ben geen domoor

De aanblik van doelpuntenmaker Joël Tshibamba was er één van diepe droefheid. Hij en NEC moesten zijn domme tweede gele-, en dus rode kaart flink bekopen.

"Ik ben geen domoor en mij zet je niet snel in de hoek", zegt Tshibamba als hij hoort over de oud-Hollands straf dat domoren met ezelsoren op in een hoek moesten staan. "Het gebeurde in de emotie na de goal. Heel dom ja."

Het ergste was nog de gelijkmaker. "Ik zat in het materiaalhok te kijken. Ik hoorde na de wedstrijd de jongens binnenkomen. Dat klonk niet best. Ik bied morgen mijn excuus aan."

Bron: Omroep Gelderland

Rode Tshibamba in zak en as 

Joël Tshibamba beseft dat hij zondagmiddag medeverantwoordelijk was voor het puntenverlies van NEC. De aanvaller had tegen Heracles Almelo (1-1) het elftal van Mario Been op voorsprong gebracht, maar vierde daarna op uitbundige wijze het doelpunt door zijn wedstrijdshirt uit te trekken, wat hem zijn tweede gele kaart opleverde.

“Ik heb geen reden om blij te zijn, de drie punten waren het belangrijkst”, verzuchtte Tshibamba tegenover Eredivisie Live na zijn turbulente wedstrijd. Een kwartier voor tijd had hij NEC op voorsprong weten te zetten. “Door de emoties heb ik me laten gaan, je valt in en scoort”, legt hij verder uit.

Langs de zijlijn was duidelijk waarneembaar hoe coach Been zich behoorlijk opwond over de actie van zijn pupil. “Ik had het pas laat door toen een ploeggenoot zei dat ik al een gele kaart had”, aldus Tshibamba, die zijn eerste gele kaart kreeg nadat hij een forse overtreding had gemaakt. “Je hoopt vervolgens dat het 1-0 blijft en dan is het zuur dat de gelijkmaker alsnog valt.”

Bron: Eredivisie Live

Been woest na domme actie Tshibamba

Mario Been kon zijn ogen niet geloven tijdens de wedstrijd tussen NEC en Heracles Almelo. Joël Tshimbamba trok, in navolging van Rutger Worm, zijn shirt uit na een doelpunt met al geel op zak.

De jeugdige aanvaller kreeg dan ook zijn tweede gele kaart en dus rood, waarna NEC met tien man verder moest en Heracles in de slotfase alsnog op gelijke hoogte kon komen (1-1). "Diep triest", zo reageerde Been na afloop van de wedstrijd.

De altijd goedgebekte oefenmeester vervolgt: "Rutger Worm heeft toen een boete gekregen. Bij Joël Tshibamba zullen we daar ook toe overgaan. De hoogte is afhankelijk van zijn inkomen. Belangrijk is dat zulke domme acties niet meer voorkomen. Hij dupeerde niet alleen zichzelf, maar ook de club. En de club wil omhoog, maar op die manier lukt dat niet."

"We gaan er met zijn allen over praten in de hoop dat het helpt. We kunnen moeilijk aan onze kledingleverancier vragen om de shirts aan de broeken vast te naaien. Als ze het dan nog uittrekken, staan ze in hun blote kont", zo sluit een getergde Been af.

Bron: Voetbalprimeur

Mario Been: ‘Actie Tshibamba is dieptriest’

"We zullen Nike vragen om de shirtjes voortaan de broekjes vast te pakken. Als een speler dan zijn shirt uittrekt, staat hij in zijn blote kont. Dan zal hij een dergelijke actie in de toekomst laten." Trainer Mario Been was na afloop boos op zijn aanvaller Joël Tshibamba. De ingevallen spits ontving zijn tweede gele kaart van de wedstrijd in het thuisduel tegen Heracles Almelo, omdat hij zijn shirt uittrok van blijdschap. Cynisch genoeg gebeurde dat afgelopen maand ook in het thuisduel tegen De Graafschap met Rutger Worm.

"Rutger heeft een geldboete gekregen. We zullen met Joël ook om de tafel moeten. Die jongen verdient nog niet zoveel, dus een hele boete zullen we niet kunnen opleggen. Maar morgen gaan we zeker met hem praten. We willen hem bovendien ook uit de put halen. Want ook hem doet zoiets wel wat hoor."

Been vond verder dat NEC de sterkste ploeg was geweest. "We hebben in negentig minuten één kans weggegeven en dat was het doelpunt. Meer heeft Heracles Almelo niet gekregen. Helaas konden we zelf ook weinig creëren, maar we moesten scherp blijven bij een mogelijke tegenaanval. Met Joël wilde ik iemand brengen die iets meer diepte achter de laatste linie bracht. Hij speelt opportunistisch en gokt op de ruimte die er valt tussen de laatste linie en de keeper. Dat plan leek te slagen. Maar de situatie die volgt is dieptriest. Dan moet je nog een hoop leren als ploeg en speler. Ik ben erg teleurgesteld."

Tshibamba: ‘Ik zal elke straf accepteren’

Joël Tshibamba toonde na afloop grote spijt van zijn actie in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Nadat hij in de 74e minuut de openingstreffer op zijn naam had gebracht, trok hij tijdens het juichen zijn shirt uit. Daarbij ontving de ingevallen aanvaller zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. "Een domme actie van me. Ik besef dat ik het team heb gedupeerd."

Tshibamba stond uiteindelijk slechts tien minuten in het veld. Hij ontving in de 73e minuut geel na een overtreding op Mark Looms en een minuut later volgde de fatale situatie. "Ik zal een geldboete krijgen waarschijnlijk. Maar ik zal elke straf accepteren. Ik weet dat ik dom heb gedaan. Dit zal niet meer gebeuren."

Bron: Elf

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan