De pers: NEC – Heracles

NEC laat twee punten liggen

NEC liet zondag in eigen huis matig voetbal zien, maar had meer verdiend dan een punt. Het werd 1-1.

Het was geen leuke voetbalmiddag voor de neutrale supporter. Zowel bij NEC als bij Heracles lukte niets en de Belgische scheidsrechter Virant floot voor alles wat maar in de buurt kwam van een overtreding.

Ook de tweede helft boodt weinig vertier. NEC kwam verdiend op een voorsprong dankzij Tshibamba, maar deze kreeg direct daarop zijn 2e gele kaart wegens het uittrekken van zijn shirt. Everton maakte in de laatste minuten gelijk tegen de 10 NEC’ers.

Bron: Omroep Gelderland

NEC en Heracles spelen gelijk in erbarmelijk duel

NEC en Heracles hebben in een erbarmelijk zwakke wedstrijd de punten verdeeld door met 1-1 gelijk te spelen. Joël Tshibamba leek the man of the match te worden, maar werd de schlemiel. De invaller scoorde de 1-0, maar incasseerde zijn tweede gele kaart na het uitrekken van zijn shirt en moest met rood vertrekken. Vlak voor tijd trok een andere invaller, Everton, de stand gelijk.

Meer hoogtepunten kende het duel tussen de Nijmegenaren en Almeloërs nauwelijks. De wedstrijd kenmerkte zich door een laag tempo en veel fouten. Beide teams konden met moeite de bal in de ploeg houden. NEC had van de twee teams het betere van het spel, maar de volledige drie punten zou teveel van het goede zijn. Een gelijkspel is dan ook een juiste afspiegeling van het duel.

Bron: Elf

Tshibamba imiteert Worm bij NEC

Heracles was voor dit weekeinde één van de vier ploegen in de Eredivisie die nog ongeslagen was. In Nijmegen bracht NEC daar geen verandering in: 1-1. Joel Tshibamba leek de hoofdrol op te eisen. Nadat hij in de 74ste minuut de score opende voor de thuisploeg, trok hij in extase zijn shirt uit. De aanvaller had echter al een gele kaart.

Tot in de laatste minuut van officiële speeltijd leek de behendige dribbelaar ook de matchwinnaar te worden, dus de schade leek mee te vallen. Oefenmeester Mario Been moest wel even terugdenken aan de actie van Rutger Worm in de eerste wedstrijd van het Eredivisieseizoen. De speler opende toen de score tegen De Graafschap en trok in zijn enthousiasme zijn tricot uit. Ook hij had toen al een gele prent.

In de 89ste minuut was daar echter toch nog de gelijkmaker. Karim Bridji bediende Everton, die de ongeslagen status van de club uit Overijssel in stand hield. Tevens maakte de Braziliaan het eerste Eredivisiedoelpunt ooit voor Heracles in Nijmegen. De ploegen stonden vier keer eerder tegenover elkaar.

Bron: Sport1