De Pers: Willem II – NEC

Willem II wordt tegen NEC te laat wakker en verliest

Net als vorige week ging Willem II opnieuw thuis onderuit. De ploeg van trainer Andries Jonker verloor met 2-1 van NEC, omdat het te laat geloofde in een gunstige afloop. Willem II won dit seizoen al thuiswedstrijden tegen Ajax en Feyenoord, maar de magie lijkt weg. Na de nederlaag tegen SC Heerenveen gingen de Tilburgers nu ten onder tegen NEC dat niet eens geweldig speelde, maar wel drie punten mee naar huis nam.

De eerste helft was het aanzien nauwelijks waard. Beide ploegen kregen nagenoeg geen kansen, maar kort voor rust kwamen de bezoekers toch op voorsprong. Jhonny van de Beukering scoorde van dichtbij, op aangeven van middenvelder Bas Sibum. Na een uur spelen verdubbelde Rachid Bouaouzan de voorsprong voor de ploeg uit Nijmegen. De aanvaller speelde zichzelf knap vrij en liet Maikel Aerts kansloos. Willem II had niets in te brengen, maar besefte dat het met nog een half uur spelen nog alle kans had.

Rens van Eijden zorgde er tien minuten voor tijd voor dat de spanning terugkeerde. De van PSV gehuurde verdediger kopte een hoekschop van Saïd Boutahar achter Gabor Babos, waarmee het slotoffensief in gang werd gezet. Het bleef echter 1-2 in Tilburg.

Bron: VI

Degelijk NEC verslaat Willem II

NEC en Willem II slaagden er niet in een goede wedstrijd te spelen. NEC wist wel drie punten mee te nemen uit Tilburg. Het werd 1-2. Voor rust was de wedstrijd zouteloos. Willem II was vooral gevaarlijk uit standaardsituaties. NEC kreeg via Van Beukering en Wisgerhof echte kansen. Van Beukering scoorde verdiend 0-1. Na rust leek de wedstrijd ook niet op gang te willen komen. Tot Ntibazonkiza Bouaouzan op maat bediende. De rappe vleugelspits maakte knap 0-2. Van Eijden bracht de spanning terug. Daarna wilde Willem II nog wel aandringen, maar dat lukte niet.

Bron: Omroep Gelderland

NEC grijpt de overwinning bij Willem II

Met een uitgekiende speelwijze heeft NEC zaterdag in Tilburg Willem II de tweede thuisnederlaag in acht dagen toebracht, 1-2. Jhon van Beukering voor rust en Rachid Bouaouzan na de rust zorgden voor een comfortabele voorsprong. Willem II was pas weer een vechtploeg nadat Rens van Eijden in de 80e minuut met een kopbal tegen had gescoord. Het slotoffensief kwam te laat.

Het duel tussen de nummers 8 na veertien duels (NEC) en 10 (Willem II) was vanaf het begin niet onaardig op het licht bevroren veld. NEC moest het na de toss de eerste helft doen op het moeilijkste gedeelte. Beide ploegen speelden op de aanval. Willem II wilde vroeg scoren, startte in een hoog tempo en zocht voortdurend naar spits Frank Demouge. Alle hoge ballen werden echter een prooi voor de uitstekende doelman Gabor Babos. Hij had warme handen na het eerste kwartier, plus een schoon doel. Babos redde ook uitstekend bij een lage inzet van Mehmet Akgün.

Toen Willem II na vijftien minuten een beetje inzakte, kreeg NEC meer ruimte. Naar de rust toe waren de beste kansen voor NEC. Maikel Aerts stopte in de 32e minuut een schot van Jhon van Beukering uit de draai met moeite. NEC verraste Willem II keer op keer met tempoverhogingen en door de steeds inschuivende stopper Peter Wisgerhof. Hij kreeg in de 40e minuut een vrije kopkans, waar Aerts adequaat op reageerde. In de 43e minuut sprintte Youssef El-Akchaoui door bij een afslagen aanval. Zijn voorzet had veel weg van een schot. Er ontstond paniek in de Tilburgse achterhoede waaruit Van Beukering zijn buitenkansje benutte, 0-1.

Zo’n voorsprong bij de rust was wel besteed aan NEC’s coach Mario Been. Hij liet zijn ploeg voor de tweede helft een fuik opzetten, waar Willem II zich in dood kon lopen. Counterkansen zouden zich daarbij vanzelf voordoen. Willem II liep na rust storm, maar kon nauwelijks nog gevaarlijk worden. Demouge lag aan banden bij Ramon Zomer en Wisgerhof en van de vleugels kwam niets. NEC gebruikte daarentegen de eerste de beste uitbraak om de voorsprong te verdubbelen. Ntibazonkiza stuurde Rachid Bouaouzan de diepte in. De linkerspits speelde zijn bewaker Jens Janse uit en schoof de bal beheerst langs Aerts, 0-2.

In de slotfase waren daarna de betere kansen voor de bezoekers. Spannend werd het nog eventjes toen Van Eijden de 1-2 binnenkopte. Verder liet NEC het niet komen en nam de drie punten mee naar een stevige plaats in de tophelft van de rangslijst. Voor Willem II was het de tweede zeperd na de nederlaag tegen Heerenveen vorige week.

Bron: FCUpdate