De Pers : Roda JC – NEC

Roda JC maakt korte metten met onherkenbaar NEC

Hij bleef ogenschijnlijk rustig, maar NEC-trainer Mario Been moet zaterdag moedeloos zijn geworden van het geploeter van zijn ploeg. Roda JC strafte het matte spel en de persoonlijke fouten van de Nijmegenaren uiterst effectief af. De Limburgers boekten in het Parkstad Limburg Stadion de eerste competitiezege in eigen huis dit seizoen en hoefden ook voor het eerst geen tegentreffer te incasseren: 3-0.

Roda JC legde vanaf de eerste seconden NEC zijn wil op. De Limburgers wonnen bijna alle duels, speelden in een hoger tempo en toonden veel meer bezieling. Bij de eerste treffer, van Sekou Cissé na vijf minuten, kreeg Roda JC de hulp van NEC-verdediger Dani Fernandez, die de bal onder zijn voet liet doorglippen. Bij het tweede doelpunt, vlak voor rust, profiteerde Boldizsar Bodor van de gaten in de Nijmeegse defensie. Doelman Gábor Babos kon zijn inzet nog keren, maar was kansloos op de intikker van Willem Janssen: 2-0.

Cissé had het duel voor rust al kunnen beslissen, maar Babos redde met een reflex. Het bleek uitstel van executie voor NEC. De tweede helft was nog geen minuut oud of Lorenzo Davids ging in zijn eigen strafschopgebied opzichtig in de fout. Janssen was er snel bij om de bevrijdende 3-0 aan te tekenen.

NEC stelde op alle fronten teleur. De gasten speelden in een veel te laag tempo en stapelden fout op fout. Been greep nog voor de rust in en wisselde een verdediger (Fernandez) voor een aanvaller (Bouaouzan), maar veel rendement had die omzetting niet.
Als NEC een keer gevaarlijk werd, misten de schoten precisie (Daidi Ntibazonkiza en Arek Radomski), redde doelman Bram Castro (schot Lasse Schöne) of stond de paal in de weg (Schöne).

Voor Roda JC, dat via Marcel de Jong nog de lat raakte, was de zege een opsteker in een hectische week waarin de fusiebesprekingen met Fortuna Sittard zorgden voor emotionele reacties bij de supporters en bedreigingen aan het adres van de bestuurders van beide clubs. Met spreekkoren en gezang uitten de Roda-fans zaterdagavond opnieuw hun ongenoegen over FC Limburg.

Bron: FCupdate

Gewaarschuwd NEC onderuit in Kerkrade

Roda JC weet ook in de Eredivisie weer wat winnen is in Kerkrade. Na zeven droge maanden bleek NEC een gewillig slachtoffer (3-0).

NEC ontsnapte afgelopen woensdag aan een blamerende uitschakeling in de strijd om de KNVB-beker. Maar de door zaterdaghoofdklasser Rijnsburgse Boys uitgedeelde waarschuwing bleek nog niet goed verwerkt in de Nijmeegse hoofden.

Roda JC, dat deze week vertrouwen had geput uit de bekerzege op Willem II, kwam scherper voor de dag dan NEC. Bovendien kreeg de Limburgse formatie een steuntje in de rug van de Nijmeegse gasten.

Zowel bij de 1-0 van Sekou Cissé als bij de 2-0 van Willem Janssen zag de verdediging van NEC er niet solide uit. Cissé profiteerde van een verkeerde inschatting van Dani Fernandez, terwijl Janssen attent was nadat NEC-keeper Gábor Babos een afstandschot van de compleet vrijstaande Boldizsár Bodor onvoldoende had verwerkt.

En mocht NEC nog illusies hebben gekoesterd, dan waren die na 25 seconden in de tweede helft verdwenen. Janssen bekroonde zijn goede wedstrijd met zijn tweede treffer van de avond. Voor Roda JC was het de eerste competitiezege in zeven maanden tijd. Op 13 april 2008 was VVV-Venlo de laatste ploeg die met lege handen het Parkstad Limburg Stadion verliet.

Bron: VI

Slap NEC hard onderuit bij Roda JC

Apathisch NEC is tegen Roda nooit zichzelf en verliest met 3-0. NEC start slecht en betaalt al na vijf minuten de rekening. Dani verkijkt zich op een hoge bal waarop Cisse 1-0 kan maken. Been brengt Bouaouzan voor Dani en het gat bij NEC achterin wordt direct gevonden door Roda. In de rebound profiteert Janssen, 2-0. Direct na rust is Davids niet scherp en kan Janssen weer scoren. Schöne laat een buitenkansje op 3-1 liggen. Voor het eerst in maanden het middenveld van NEC totaal niet thuis geeft. Het is de slechtste wedstrijd van dit seizoen van de Nijmegenaren.

Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.