De pers: NEC-vitesse

NEC grote winnaar in Gelderse derby

NEC had zondag twee feestjes te vieren. De Nijmeegse club won met 1-0 niet alleen de altijd beladen streekderby van Vitesse, maar verdiende met nog een competitieduel te gaan ook zo goed als zeker een plaats in de play-offs voor Europees voetbal. Voor Vitesse lijken de play-offs om een ticket voor de UEFA Cup verder weg dan ooit. Het elftal van trainer Aad de Mos moet volgende week winnen van PSV en is dan ook nog afhankelijk van andere uitslagen.

De ploeg van Mario Been was zondag op eigen veld vooral in de eerste helft de sterkste. Na een half uur benutte de Hongaar Krisztian Vadocz een van de vele kansen. Vitesse-trainer De Mos bracht daarna achtereenvolgens Harrie Gommans, Mads Junker en Haim Megrelishvili (voor de zichtbaar geïrriteerde Theo Janssen) in het veld.

Vitesse kon daardoor in de tweede helft aanvallend meer druk zetten en dwong NEC in de verdediging. De Arnhemmers kregen een aantal kleine kansen via clubtopscorer Santi Kolk en Megrelishvili, maar die resulteerden niet in een treffer. Ook NEC had nog kans op verdubbeling van de score, maar kwam bij uitbraken voortdurend de goed keepende Vitesse-doelman Piet Velthuizen tegen.

Voor Vitesse rest nu een week van hard trainen, een van De Mos’ zijn donderspeeches en veel geluk.

Bron: FCupdate.nl

Ondanks verlies in Goffert maakt Vitesse nog kans

NEC is zo goed als zeker van een plaats in de play-offs om een UEFA Cup-ticket na de 1-0 zege op rivaal Vitesse, dat desondanks de hoop niet hoeft op te geven. Vitesse-trainer Aad de Mos had vorige week gesproken van een halve finale. Maar de hoge inzet was zijn ploeg blijkbaar ontgaan. De Arnhemmers mochten in De Goffert geen aanspraak maken op een positief resultaat.

Het was NEC dat beter voor de dag kwam en daar na een half uur de beloning voor incasseerde. Met een individuele actie legde Muslu Nalbantoglu de basis voor de verdiende openingstreffer van Krisztian Vadocz. Ondanks kansen bleek er niet meer in het verschiet te liggen voor het sterke NEC. NEC kon in de tweede helft de vorm niet vasthouden. De ploeg van Mario Been was counterend gevaarlijk. Reddingen van Piet Velthuizen hielden Vitesse overeind, zoals aan de andere kant Gábor Babos zijn doel schoon hield en zo de overwinning veiligstelde.

Mogelijk treffen de Gelderse rivalen elkaar nog in de play-offs om een UEFA Cup-ticket. Op basis van de huidige stand – met bekerfinalisten Feyenoord en Roda JC op plaats zes en acht – kan ook de tiende plaats uitkomst beiden. Vitesse heeft als nummer elf daar nog uitzicht op.

Bron: VI.nl

NEC wint terecht van aartsrivaal

NEC heeft zondagmiddag met een minimaal verschil aartsrivaal Vitesse verslagen. Het werd 1-0 voor de Nijmegenaren. NEC was voor rust duidelijk de betere ploeg. Dat resulteerde in een kans voor Bas Sibum en de 1-0 voorsprong dankzij een goal van Krisztian Vadocz. De Hongaar scoorde na een fraaie actie van Muslu Nalbantoglu.

Na rust wisselde Aad de Mos in korte tijd zo vaak dat de organisatie in het veld ver te zoeken was. Vitesse kon niet profiteren en NEC verzuimde de beslissende 2-0 te maken. Van Beukering en Lens kregen grote kansen. NEC maakt dankzij de overwinning een zeer goede kans op de play-offs voor de UEFA-cup. Vitesse mag nog hopen op een klein wonder.

Bron: Omroep Gelderland

Acht arrestaties voor wedstrijd NEC-Vitesse 

Nog voor de wedstrijd NEC-Vitesse zondag in Nijmegen van start ging hield de politie acht personen aan. Zij zouden zich schuldig hebben gemaakt aan belediging, drugsbezit, het gooien van een fles naar een supportersbus, het gooien van vuurwerk en openbare dronkenschap.

Ook werden op de route die de bus van de Vitesse-supporters zou volgen kraaienpoten gestrooid, waardoor vijf automobilisten een lekke band opliepen. Na dit onrustige begin verliep de voetbalwedstrijd echter rustig. Ook de terugreis van Vitesse-supporters naar Arnhem verliep zonder noemenswaardige problemen, laat de politie weten.

DePers.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan