De pers: NEC – Roda

DTH verzamelde voor jullie de berichtgeving over dit duel in de diverse media.

FC Update: NEC ook in eigen huis simpel langs Roda JC
Het seizoen van NEC leest als een sprookje en zondag voegde de ploeg uit Nijmegen een nieuw hoofdstuk toe aan dit succesverhaal. NEC plaatste zich ten koste van Roda JC voor de volgende ronde van de play-offs, waarin FC Groningen de tegenstander is. Door doelpunten van Jhonny van Beukering en Dominique Kivuvu won de ploeg in eigen huis met 2-0. Drie dagen eerder had NEC in Kerkrade al met 1-0 gewonnen.

Donderdag in Kerkrade was een vroeg doelpunt van Brett Holman genoeg voor de winst (0-1). NEC leek vastbesloten de return op dezelfde manier te beslissen. Na een kwartier spelen had de ploeg van trainer Mario Been al drie enorme kansen op de openingstreffer gehad. Lorenzo Davids trapte voor een leeg doel echter naast een voorzet van Jeremain Lens en een kopbal van Jonas Olsson smoorde in de doelmond. Roda-keeper Bram Castro moest bovendien redding brengen op een volledig verkeerd geraakt schot van zijn medespeler Marcel Meeuwis.

Toen de Nijmeegse storm halverwege de eerste helft wat was gaan liggen, nam Roda JC het initiatief over. De ploeg van trainer Raymond Atteveld snakt naar Europees voetbal maar zag de eerste kans daarop een week eerder in de verloren bekerfinale al vervliegen.

Meeuwis leek de Limburgers na ruim een half uur op voorsprong te zetten, maar met een miraculeuze redding wist Gabor Babos diens kopbal nog naast zijn doel te tikken. Kort na de pauze verscheen de aanvoerder van Roda JC opnieuw dreigend voor Babos, maar dit keer verdween zijn kopbal net naast.

NEC stond op dat moment al aan de leiding. Clubtopscorer Van Beukering kopte na veertig minuten een hoekschop van Youssef El-Akchaoui achter Castro: 1-0. Roda JC stond vervolgens voor de schier onmogelijke opgave om twee doelpunten te maken. De Limburgers kregen ook nog kansen, maar vonden telkens een formidabele Babos op hun weg. In de slotfase verdubbelde invaller Kivuvu de score: 2-0.

Omroep Gelderland: NEC op koers voor Europees voetbal
NEC heeft de volgde ronde van de play-offs om UEFA-cup voetbal behaald dankzij een 2-0 overwinning op Roda JC.

NEC begon de eerste helft goed en kreeg veel kansen, maar was daarna opvallend slordig in de defensie. Hierdoor kon Roda enkele malen zeer gevaarlijk worden. Toch maakte Van Beukering de 1-0 voor NEC met een kopbal.

De tweede helft was van beide kanten matig. Roda kreeg wel kansen, maar stuitte steeds op de uitblinkende Babos. Invaller Kivuvu besliste na 84 minuten de wedstrijd met de 2-0.

NEC speelt nu in de tweede ronde van de play-offs tweemaal tegen FC Groningen. De winnaar van dit tweeluik gaat door naar de laatste ronde van de play-offs om UEFA-cup voetbal en is in ieder geval verzekerd van een plaats in de Intertoto cup.

VI.nl: NEC klaart de klus opnieuw en verslaat Roda JC
NEC gaat de strijd aan met FC Groningen om te zien wie de finale bereikt van de play-offs om een plek in het UEFA Cup-toernooi. De Nijmegenaren schakelden Roda JC uit door voor de tweede keer te winnen. Na de 1-0 in Limburg werd het nu 2-0.

De eerste minuten deden erg denken aan de heenwedstrijd in Kerkrade. NEC sneed simpel overal doorheen en kreeg kans op kans. De slordige afronding en het gebrek aan een zuivere laatste pass voorkwamen dat Roda niet direct werd gevloerd.

Het duurde tot de veertigste minuut voordat de ploeg van coach Mario Been alsnog toesloeg. Jhonny van Beukering kopte de bal in het doel uit een indraaiende hoekschop van Youssef El-Akchaoui.

Na rust deed Roda nog wel een poging er nog wat van te maken. Maar tot doelpunten kwamen de gasten niet. Vlak voor tijd scoorde NEC wel nogmaals. Invaller Dominique Kivuvu ontdeed zich knap van zijn tegenstander, passeerde ook doelman Bram Castro en deponeerde de bal in het lege doel.