De Pers: NEC-PSV

PSV lijdt vierde nederlaag op bezoek bij NEC

PSV heeft de nederlaag in de Champions League tegen Olympique Marseille slecht verwerkt. De landskampioen ging vier dagen na het Europese echec in de eredivisie onderuit bij NEC: 1-0. Voor het ooit zo degelijke PSV was het al de vierde competitienederlaag in tien wedstrijden.

De Eindhovenaren mochten zich nog in hun handen knijpen met de kleine nederlaag. NEC verzuimde zeker na rust om PSV met een grotere nederlaag naar huis te sturen. Peter Wisgerhof was de enige die doelman Andreas Isaksson wist te passeren.

PSV begon niet voor het eerst dit seizoen in een andere samenstelling dan de voorgaande wedstrijd. Stevens moest ditmaal noodgedwongen wisselen, omdat Eric Addo en Otman Bakkal geblesseerd waren. De Ghanese verdediger – die dinsdag tegen Olympique Marseille een ongelukkige wedstrijd speelde – werd in de defensie vervangen door Erik Pieters. De jeugdinternational nam de linksbackpositie over van Carlos Salcido, waardoor de Mexicaan op zijn vertrouwde positie in het centrum kon beginnen. Bakkal bleek toch niet voldoende hersteld van de hamstringblessure die hij in Frankrijk opliep. Balasz Dzsudzsak nam zijn plek over. De Hongaarse buitenspeler was voor rust een van de weinige PSV’ers die voor gevaar kon zorgen. Dzsudzsak ranselde na bijna twintig minuten spelen op de vuisten van zijn landgenoot Gabor Babos. In de rebound had Danny Koevermans te veel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen, waardoor NEC op kon ruimen. Tot veel meer was PSV in de eerste 45 minuten niet in staat.

NEC, dat midweeks geen Europese verplichtingen had gehad, joeg de landskampioen over het hele veld op. De verdedigers van de Eindhovenaren kregen in balbezit geen seconde de tijd om een medespeler te zoeken. Zo leidde dom balverlies van Salcido kort voor de pauze tot een vrije schietkans van Lasse Schöne. De Deense middenvelder schoot echter net naast het doel van Andreas Isaksson.

De Zweed voorkwam even later met een fraaie redding op een wegdraaiende vrije trap van Youssef El-Akchaoui dat het duel voor PSV al bij rust gespeeld zou zijn.

De Eindhovenaren waren namelijk al na twaalf minuten op achterstand gekomen. Een hoekschop van Schöne belandde via het hoofd van Bas Sibum voor de voeten van Peter Wisgerhof. De onverzettelijke aanvoerder van de Nijmegenaren had vervolgens geen moeite om Isaksson te passeren: 1-0. Het publiek, dat doorhad hoe kwetsbaar PSV momenteel is, riep al overmoedig ’tien, tien, tien!’ NEC vergat in het eerste kwartier na rust het duel te beslissen.

De rappe aanvallers Rachid Bouaouzan en Saidi Ntibazonkiza braken keer op keer door op de flanken. PSV hield echter met meer geluk dan wijsheid stand, mede omdat NEC de vele kansen onbenut liet.

Stevens greep in door onder meer international Dirk Marcellis naar de kant te halen en de spitsen Danko Lazovic en Stef Nijland in te brengen. Veel effect had dat niet. NEC bleef veruit de gevaarlijkste ploeg, het enige dat de ploeg van Mario Been viel te verwijten was het gebrek aan effectiviteit.

Bron: FCUpdate.nl

NEC wint eenvoudig van PSV met 1-0

NEC heeft eenvoudig met 1-0 gewonnen van landskampioen PSV. NEC was vanaf de eerste minuut heer en meester in De Goffert. In de twaalfde minuut opende Peter Wisgerhof na een corner de score. PSV had slechts een kans via Dzsudzsak na een misverstand tussen Babos en Sibum. NEC had kansen via de prima spelende Bouaouzan, Schone en El-Akchaoui (vrije trap).

Na rust liet PSV ook niets zien. NEC leunde achterover en had nog kansen via Ntibazonkiza en Schöne, die beiden voorlangs schoten. Wisgerhof moest worden vervangen na een elleboog van Lazovic, die niet werd bestraft.

Bron: Omroep Gelderland

NEC is nog genadig met kleine zege op PSV

In Nijmegen leed PSV de vierde nederlaag van deze competitie, evenveel als in het gehele vorige seizoen. NEC was met 1-0 te sterk, maar de thuisclub had de landskampioen op een veel groter verlies kunnen trakteren.

NEC speelde het spel slim. De tactiek was er op gericht zo snel mogelijk de bal te bezorgen bij de snelle buitenspelers Rachid Bouaouzan en Saidi Ntibazonkiza. De verdedigers van PSV wisten zich er geen raad mee en moesten veel overtredingen maken.

Doordat PSV nauwelijks een fatsoenlijke aanval opzette, vond het meeste gevaar plaats voor het doel van Andreas Isaksson. De Zweedse goalie van PSV was na twaalf minuten al kansloos. Bas Sibum kopte door na een hoekschop en bij de tweede paal kon Peter Wisgerhof geheel vrijstaand de bal binnenschieten: 1-0.

In de eerste helft creëerde PSV geen enkele kans. Het enige wapenfeit was een schot van Balázs Dzsudzsák op de vuisten van landgenoot Gábor Babos, maar het was veelzeggend dat die schietkans ontstond na slordig balverlies van NEC.

De thuisclub bleef wel zelf gevaar stichten. Bouaouzan schoot na een solo over en Isaksson bracht met veel moeite redding op een vrije trap van Youssef El-Akchaoui. PSV zette pas druk na de invalbeurt van Danko Lazovic, die de onzichtbare Danny Koevermans was komen aflossen. De Serviër kreeg de beste kans op de gelijkmaker, maar hij schoot na een voorzet van Jan Kromkamp hoog over.

Door de 1-0 overwinning heeft NEC nu evenveel punten als PSV: achttien. De Eindhovenaren bezetten op basis van een beter doelsaldo de vierde plaats. NEC staat vijfde.

Bron: VI.nl