De Pers: NEC-FC Zwolle 0-2

Vi.nl
NEC-FC Zwolle 0-2

NEC liet zich uit de beker wippen door Zwolle en is in totaal al negen wedstrijden zonder overwinning. Wat de ploeg van coach Mario Been in de eigen Goffert liet zien, was erg matig en kweekte weinig goodwill.

Vlak voor rust namen de gasten een voorsprong via rechtsbuiten Derk Boerrigter. Tien minuten voor tijd maakte invaller Bram van Polen de 0-2. Op dat moment speelde NEC al twintig minuten met een man minder. Jeremain Lens ontbrak door twee gele kaarten te incasseren.

FCupdate.nl
FC Zwolle bezorgt NEC fikse bekerkater

NEC heeft zich dinsdagavond in de achtste finales van het nationale bekertoernooi laten verrassen door FC Zwolle. De Nijmeegse nummer vijftien van de Eredivisie verloor voor eigen publiek van de nummer twee van de eerste divisie (0-2).

Derk Boerrigter trof in de 45e minuut doel. Bram van Polen bepaalde vlak voor tijd namens FC Zwolle de eindstand. NEC speelde toen al met tien man omdat Jeremain Lens voor de tweede keer binnen zestig minuten van scheidsrechter Eric Braamhaar een gele kaart kreeg.

Omroep Gelderland
FC Zwolle kegelt NEC uit beker

NEC is verrassend uitgeschakeld in het bekertoernooi. Eerstedivisieclub FC Zwolle won in Nijmegen volkomen terecht, met 2-0.

NEC begon ontstellend zwak aan de wedstrijd in de achtste finales. Daarna werd het alleen maar erger. Zwolle kwam vlak voor rust op voorsprong door Derk Boerrigter. Bram van Polen bracht tien minuten voor tijd de eindstand op 0-2. NEC speelde bijna een half uur met tien man na twee keer geel voor Jeremain Lens.

Teleurgestelde fans drongen na afloop door tot de kleedkamers van NEC.