De pers: NEC – FC Groningen

Invaller Garcia schiet tien Groningers naast NEC

NEC heeft woensdagavond FC Groningen van de koppositie in de eredivisie afgehouden. Een spectaculair duel in De Goffert eindigde in 2-2. Invaller Gonzalo Garcia redde in de slotminuut een punt voor de noordelijke formatie. Hij deed dat met zijn eerste balcontact, enkele seconden na binnenkomst.

In Nijmegen was het onmiddellijk duidelijk dat FC Groningen voor de drie punten kwam om zo de koppositie in de eredivisie te heroveren. Ook wilde de ploeg van Ron Jans revanche voor de nederlaag met 1-5 vorig seizoen. FC Groningen drukte NEC op eigen helft terug en was sneller in alle acties.

De leidde al snel tot succes. In de 12e minuut schoot Berry Powel van dichtbij een voorzet van Marcus Berg hoog in het net. NEC dat twee keer verloor in de laatste duels (Dinamo Zagreb en Ajax, beide uit), moest terug. Pas na een half uur stichtte de thuisclub enig gevaar. Doelman Luciano da Silva liet de bal los na een schot van Lasse Schöne. Spits Jhonny van Beukering tikte de rebound voorlangs waarna Da Silva nog een keer redde op een inzet van Lorenzo Davids.

Dezelfde Davids kreeg een minuut later weer een grote kans. Hij schoot recht voor doel rakelings naast. NEC – FC Groningen werd een aantrekkelijke wedstrijd nadat Peter Wisgerhof in de 47e minuut gelijk maakte met een afstandsschot in de kruising. Plotseling was NEC sterker dan de bezoekers. Schöne in de 50e minuut voorlangs en in de 51e miste Van Beukering een volley op een strakke bal van Bas Sibum.

Nu had FC Groningen moeite overeind te blijven. NEC bleef beuken en leek de volle winst binnen te halen toen Youssef El Akchaoui een strafschop benutte, gegeven voor een overtreding van Andreas Granqvist op de behendinge Saidi Ntibazonkiza. De Zweedse verdediger moest van het veld af, rood voor twee keer geel.

Wissels zorgden voor doldwaze slotminuten met kansen aan beide kanten. Garcia stuntte door direct na zijn entree met een ziedend schot via de lat 2-2 aan te tekenen

Bron: FCUpdate

NEC houdt ontsnappend FC Groningen van kop

FC Groningen slaagde er niet in de koppositie te heroveren op AZ. Toch ontsnapte de ploeg van Ron Jans in Nijmegen aan grotere schade (2-2).

FC Groningen had in de eerste helft weinig reden tot klagen. De Trots van het Noorden was min of meer tegen de verhouding in in de elfde minuut op voorsprong gekomen. Uit een voorzet van Marcus Berg schoot Berry Powel bij de tweede plaats de Groningse openingstreffer binnen.

Maar ook over het uitblijven een Nijmeegse treffer mocht FC Groningen tevreden zijn. Jhon van Beukering en Lorenzo Davids zagen hun pogingen stranden NEC op gelijke hoogte te brengen.

Met een schitterend afstandschot direct na rust bracht Peter Wisgerhof die verdiende Nijmeegse 1-1 alsnog op het scorebord. Zeven minuten voor het einde kwam NEC op voorsprong. Groningen-verdediger Andreas Grandqvist maakte hands bij een actie van Saidi Ntibazonkiza en moest dat bekopen met zijn tweede gele kaart én een strafschop.

Toch bracht de benutte penalty van Youssef El-Akchaoui NEC niet de winst. Een gouden wissel van Jans voorkwam een Groningse nederlaag. Koud in het veld maakte García Gonzalo met een dropkick in de laatste minuut de 2-2, waardoor FC Groningen desondanks genoegen moet nemen met de tweede plaats.

Bron: VI.nl

NEC laat onnodig twee punten liggen

Heel lang leek NEC de volle drie punten te pakken tegen Groningen. Het werd er tenslotte maar één, 2-2.

NEC opende zwak. Groningen kreeg veel teveel ruimte en profiteerde vlot via Powel. Na twintig minuten herpakte NEC zich. Er kwamen kansen via Lasse Schöne, Jhonny van Beukering en Lorenzo Davids. De goal viel echter pas kort na rust. Via een fantastische uithaal van Peter Wisgerhof.

De buit leek binnen toen Youssef El Akchaoui aanlegde van elf meter en 2-1 maakte. Vlak voor tijd scoorde Gonzalo toch nog 2-2. Tim Janssen miste daarna nog een enorme kans voor de winst.

Bron: Omroep Gelderland