De pers: NEC – FC Groningen

DTH verzamelde voor jullie de berichtgeving over dit duel in de diverse media.

Omroep Gelderland: NEC steeds dichter bij Europa
NEC heeft thuis voor de play-offs met 1-0 gewonnen van FC Groningen. Zondag is de return.

Het begin was bijzonder aantrekkelijk. Jeremain Lens raakte de paal. NEC speelde prima combinatievoetbal, maar had niet veel kansen. Vadocz was wel dichtbij met een kopbal. Na een half uur daalde het niveau van het duel.

Na rust  misten Sibum en Van Beukering enorme kansen. Na rood voor Sankoh zette NEC nog meer druk en dat leidde tot de 1-0 van de ontketende Lens. NEC verzuimde daarna om een beslissende voorsprong te nemen, maar ligt wel goed op koers voor Europees voetbal.

VI.nl: FC Groningen mag blij zijn met mild gestemd NEC
FC Groningen moet zondag een 1-0 achterstand zien weg te poetsen om niet naast Europees voetbal te grijpen. NEC nam een in Nijmegen een veel te bescheiden marge.

De ploeg van coach Mario Been had eigenlijk niets te duchten van de gasten. Groningen kwam zelden voor het doel van Gábor Babos. En als dat al eens lukte, greep de Hongaarse keeper bekwaam in.

Aan de andere kant van het veld werd Brian van Loo wel veelvuldig op de proef gesteld. Ook hij kon terugkijken op een goede wedstrijd, al moest hij wel één tegengoal slikken.

Dat doelpunt leek onvermijdelijk toen Jhonny van Beukering de bal voor zijn voeten kreeg nadat Bas Sibum op de paal had geschoten. De spits van NEC had een leeg doel voor zich, maar schoot over.

De verdiende treffer viel in de 71ste minuut alsnog. Jeremain Lens werd met een leep hakje van Jhonny van Beukering vrijgespeeld. Lens zette door en schoot de bal met links in de verre hoek.

Groningen stond op dat moment al met tien man op het veld. Gibril Sankoh was acht minuten eerder tegen zijn tweede gele kaart opgelopen en moest met rood vertrekken.

In de return in stadion Euroborg wordt duidelijk wie het opneemt tegen de verliezer van de tweestrijd tussen SC Heerenveen en NAC Breda. Er staat in die ronde een UEFA Cup-ticket en een plaats in het Intertoto Cup-toernooi op het spel.

FC Update: NEC laat grote zege liggen tegen FC Groningen
NEC heeft donderdag het eerste duel in de tweede ronde van de play-offs om Europees voetbal gewonnen van FC Groningen: 1-0. Aanvaller Jeremain Lens was in de Goffert trefzeker voor de veel sterkere Nijmegenaren, die legio kansen kregen.

FC Groningen speelde de laatste 25 minuten met tien man na een rode kaart voor verdediger Gibril Sankoh. De return is zondag in Groningen.