De Pers: NAC-NEC

NEC zegeviert op NAC en pakt play-off ticket

NEC heeft zich op de laatste dag van de eredivisie geplaatst voor de play-offs om één plaats in het UEFA-bekertoernooi. De Nijmeegse club bereikte de achtste plek in de eindstand door winst met 3-1 bij NAC in Breda. NEC was voor de jaarwisseling voornaam degradatiekandidaat, in januari trad het herstel in na enkele aankopen in de winsterstop.

NAC, voor de laatste speelronde al zeker van de derde plaats op eindstand en dus van de belangrijkste play-off, gaf tegen NEC de licht aangeslagen basisspelers Anthony Lurling en Ronnie Stam rust met het oog op de beslissende wedstrijden. Viktor Sikora en Fouad Idabdelhay startten op de bank. NEC verscheen op volle oorlogssterkte in Breda.

In de gele regen van het Rat Verlegh Stadion, waar voor iedereen een vlag klaar lag, ontwikkelde zich een evenwichtig maar weinig hoogstaand duel. NAC nam in de 27e minuut een voorsprong door een kopbal van Mathew Amoah op een corner van Joonas Kolkka. Vijf minuten later schoof Jeremain Lens de gelijkmaker binnen na een afschuwelijke blunder van NAC’s derde doelman, de 19-jarige Johan Jansen. Op slag van rust miste Kevin Bobson van dichtbij een grote kans op 1-2. De bal vloog via de paal naast.

Na rust was NEC gevaarlijker dan de verzwakte thuisclub. Vooral de vleugelspits Jeremain Lens was een plaag voor de Bredase club. De beslissing viel plotseling in de 65e minuut. Jhonny van Beukering werd op de rand van het 16-metergebied gevloerd. Hij nam de vrij trap zelf, door een laag gat in de muur trof hij de benedenhoek, 1-2. De wedstrijd was daarmee gelopen, hoewel Lens de eindstand nog op 1-3 bepaalde.

NEC had alles gewonnen wat er te halen was en NAC had vooraf al helemaal niets te verliezen, of het moest de liesblessure van centrale verdediger Patrick Zwaanswijk zijn. Door een ongelukkige beweging moest hij in de 14e minuut worden weggedragen. Na afloop was het voor iedereen feest in Breda. NAC kende een ongekend goed seizoen, trainer Ernie Brandts die al lang weet dat hij wegmoet, werd toegezongen en geëerd. Voor beide teams volgen nog de play-offs.

Bron: FC-Update.nl

NEC verslaat NAC en doet mee aan de play-offs

NEC won de strijd tussen de twee beste ploegen van 2008. In een ontmoeting met NAC Breda, dat dit kalenderjaar de meeste punten pakte, stelden de Nijmegenaren deelname aan de play-offs om UEFA Cup-voetbal veilig door met 3-1 te winnen in Breda.

Lange tijd acteerden beide ploegen afwachtend. Zowel de mannen van coach Ernie Brandts als die van Mario Been weigerden vol ten strijde te trekken. Kansen waren er overigens wel. Maar de wedstrijd begon pas echt te leven na de eerste goal.

Matthew Amoah kopte in de 27ste minuut raak na een hoekschop van Joonas Kolkka. Maar vier minuten later tikte Jeremain Lens de gelijkmaker al in het doel na voorbereidend werk van Dani Fernández.

In de tweede helft was NEC duidelijk de betere ploeg. De bezoekers gingen dan ook verdiend met de drie punten aan de haal. In de 64ste minuut zette Jhonnie van Beukering zijn ploeg op 1-2 door een vrije trap te benutten. En in de 87ste minuut stelde Lens de overwinning én deelname aan de play-offs veilig door af te ronden na een assist van Bas Sibum.

NAC eindigt de competitie als derde en treft FC Twente in de eerste ronde van de play-offs om Champions League-deelname. NEC is achtste en moet nog wachten op de uitslag van de KNVB-bekerfinale voor het weet wie tegenstander is in de play-offs om UEFA Cup-voetbal: FC Groningen of Roda JC.

Bron: VI.nl

Play-offs NEC door winst bij NAC

NEC kan zich voorbereiden op de play-offs voor de UEFA-cup. In Breda werd met 1-3 van NAC Breda gewonnen. In de eerste helft kwam NEC nog op achterstand door een kopbal van oud-Vitesse speler Matthew Amoah. Kort daarna maakte Jeremain Lens de gelijkmaker.

Na rust kwam NEC nog goed weg, toen Ahmed Ammi van dichtbij miste. Jhon van Beukering en wederom Jeremain Lens zorgen respectievelijk voor de 1-2 en 1-3. Het is nog niet bekend tegen wie NEC speelt in de play-offs.

Bron: Omroep Gelderland