De pers: Heracles-NEC

Na 14 maanden won NEC weer eens een uitduel, uit bij Heracles werd het 0-2. Wat schrijft de pers over dit duel?

Omroep Gelderland:
NEC heeft opnieuw goede zaken verricht door met 0-2 te winnen van Heracles Almelo.

NEC kwam tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong. Een counter via Brett Holman (Vadocz, red DTH) werd uiteindelijk binnengeschoten door Jeremain Lens. Daarna zakte het tempo bij Heracles en werd het spel slordiger.

In de tweede helft was het opnieuw Jeremain Lens die scoorde, weer via een counter. Daarmee scoorde NEC twee keer uit drie counters. Heracles kreeg daarna nog wel een aantal kansen, maar Babos deed zijn werk goed. Met veel werklust bleef NEC overeind: 0-2.

VI.nl:
Lens betaalt in Almelo vertrouwen Been terug

Na drie thuisoverwinningen op rij moest Heracles Almelo de punten laten aan de bezoekers. Jeremain Lens was de gevierde man bij NEC (0-2).

Ondanks de nodige kritiek op zijn spel, was Lens gehandhaafd als spits van NEC. De AZ-huurling betaalt nu het vertrouwen van trainer Mario Been terug in doelpunten. De twee treffers tegen Heracles waren ook belangrijk, want het leverde de Nijmeegse formatie drie cruciale punten op.

Niet alleen was de zege cruciaal, maar ook tegen de verhouding in. Want met Gonzalo García-García als gangmaker maakte Heracles het spel. NEC bleef dankzij een sterk optreden van keeper Gabor Babos op de been. De Nijmeegse formatie beperkte zich noodgedwongen tot counters en deed dat uitstekend. Lens was twee keer de afmaker, met Krisztian Vadocz en Bas Sibum als aangevers.

FCUpdate:
NEC kan ook op vreemd terrein een wedstrijd winnen. De Nijmegenaren boekten zaterdagavond in Almelo tegen een veel beter Heracles de eerste uitzege van het seizoen. Door twee uitgekiende counters van Jeremain Lens won de ploeg van Mario Been met 0-2.

Heracles had voor de rust bijna steeds de bal, maar kansen leverde het overwicht niet op. Sterker nog, NEC nam de openingstreffer voor zijn rekening. In de 26ste minuut scoorde Jeremain Lens uit de enige Nijmeegse counter in de eerste helft.

Na de rust hetzelfde beeld, Heracles omsingelde de verdediging van NEC en creëerde toen wel kans op kans, maar zowel Srdjan Lakic als Gonzalo Garcia-Garcia zagen hun inzetten gestopt door Gabor Babos of naast diens doel gaan.

In de 68ste minuut echter leverde NEC’s tweede uitval andermaal een doelpunt op. Lens was veel sneller dan Jan Wuytens en scoorde opnieuw. Ook daarna kreeg Heracles in het overvolle Nijmeegse strafschopgebied nog enkele mogelijkheden, maar weer verwerkte de uitblinkende Babos schoten van respectievelijk invaller Ricky van den Bergh en Garcia-Gracia keurig. Het bleef 0-2, waarmee NEC, dat deze competitie nog geen duel buiten de deur had gewonnen, ook nog tegen een naaste concurrent drie kostbare punten bijschreef in de strijd tegen degradatie.