De Pers: FC Twente – NEC

Remise voor FC Twente in vernieuwd stadion
FCUpdate

FC Twente heeft van de eerste wedstrijd in het vernieuwde stadion geen voetbalfestijn kunnen maken. In een volgepakt De Grolsch Veste Enschede gaf de ploeg van trainer Steve McClaren zaterdagavond in de slotfase de zege tegen NEC weg: 1-1.

Invaller Joël Tshibamba bedierf met de late gelijkmaker het openingsfeest. McClaren stapte dan ook ontevreden het veld af. Met de ontmoeting tegen Stade Rennes in de UEFA-beker voor de boeg had een zege tegen een goede ploeg als NEC toch vertrouwen gegeven.

Trainer Mario Been van de Nijmegenaren moet zich in de voorbereiding op het Europese avontuur tegen Dinamo Boekarest vooral zorgen maken om zijn aanval. Rachid Bouaouzan en Jhonny van Beukering bleven tegen FC Twente onzichtbaar. Alleen het onverwacht nog behaalde punt moet Been tevreden kunnen stemmen.

De thuisploeg begon het duel tegen NEC furieus en dat resulteerde al na drie minuten in een grote kans voor Romano Denneboom. De aanvaller schoot de bal na voorbereidend werk van Blaise N’Kufo naast. Het bleef het enige wapenfeit van de grillige aanvaller voor rust.

Na een kwartier ebde de aanvalsdrift van FC Twente weg en kwam er meer evenwicht in de wedstrijd. Beide ploegen leden echer veel balverlies op het middenveld. Alleen de bij FC Twente debuterende Kenneth Perez deed daar geregeld wat goeds met de bal.

In de 28e minuut kwam FC Twente toch op voorsprong door Eljero Elia, die besloot eens zelf op avontuur te gaan: 1-0. Verder kwam NEC niet meer in de problemen. Aanvallend bleef het bij de Nijmegenaren onder de maat. Kansen waren er niet. In de tweede helft bleef het matig. FC Twente leek de zege binnen te slepen, maar daar dacht Tshibamba in de slotfase anders over.

NEC bederft het feestje van FC Twente
VI

FC Twente leek de feestelijke opening van de vernieuwde Grolsch Veste te kunnen vieren met een zege tegen NEC. De gasten uit Nijmegen werkten echter niet mee en forceerden kort voor het einde van de wedstrijd een gelijkspel: 1-1.

Joël Tshibamba was de gevierde man bij NEC. De negentienjarige aanvaller maakte als invaller zijn debuut en scoorde drie minuten na zijn entree. Bas Sibum had een groot aandeel in de treffer. Hij had doelman Sander Boschker omspeeld en de bal keurig teruggetrokken op Tshibamba.

Met de gelijkmaker kreeg de avond in Enschede een verrassende wending, want Twente leek lange tijd op weg naar een overwinning. Met een fraaie individuele actie had Eljero Elia de thuisclub op een 1-0 voorsprong gezet. Hoewel Twente weinig indruk maakte leek dat doelpunt voldoende voor drie punten.

NEC probeerde het wel, maar kwam niet verder dan een paar halve kansen. Rachid Bouaouzan was gevaarlijk met afstandschoten, maar uitgespeelde kansen kregen de gasten niet. Totdat Sibum ontsnapte en Tshibamba bediende.

Met vier punten uit twee wedstrijden is NEC de competitie goed begonnen. Twente, dat zich vorig seizoen nog via de play-offs verzekerde van een plaats in de voorronde van de Champions League, moet vooralsnog genoegen nemen met twee gelijke spelen.

NEC komt knap terug bij Twente: 1-1
Omroep Gelderland

NEC heeft op de valreep de ongeslagen status van zeven maanden weten te behouden. Bij FC Twente werd met 1-1 gelijk gespeeld.

De thuisclub was duidelijk sterker en had direct een grote kans via N’Kufo. Davids een aardig schot namens NEC, maar Boschker redde. Elia bracht Twente na een knappe actie op 1-0.

NEC kon offensief weinig brengen tegen de uitermate degelijke Tukkers. Bas Sibum en Peter Wisgerhof waren de beste spelers aan Nijmeegse zijde. Vlak voor tijd kwam NEC terug via een counter. Sibum bediende invaller Joel Tshibamba, die tekende voor de 1-1.