De Haan: “Lens had schop onder zijn kont nodig”

Van de site van FCUpdate.

Foppe de Haan vindt het wisselvallige seizoen van Jeremain Lens een ‘mooi verhaal’. Lens speelde als huurling van AZ een dramatisch eerste half jaar bij NEC, maar kwam na de winterstop ijzersterk terug. Sterker nog, sinds januari was hij één van de meest gevaarlijke aanvallers op de Nederlandse velden. Door deze sterke periode dwong de jonge aanvaller een terugkeer bij AZ én bij Jong Oranje af.

"Bij die jongen is nu echt een knop omgegaan. Dat merk je aan alles. Op een gegeven moment heeft hij tegen zichzelf gezegd: Wil ik naar de Jupiler League of naar de top? Sindsdien gaat het goed", zegt Jong Oranje-coach Foppe de Haan, die momenteel met Lens in Zweden zit voor een vierlandentoernooi, in het AD.

De Haan erkent dat hij zelf ook niet bepaald een trouwe fan van Lens was. "Ik heb ook mijn twijfels gehad. Hij speelde een keer mee in een oefenwedstrijd bij ons en dat vond ik helemaal niks. Hij verdedigde toen bijvoorbeeld geen enkele keer mee terug. Maar hij stelt zich nu goed op in de groep. Die jongen had gewoon een geweldige schop onder de kont nodig", aldus de succesvolle keuzeheer van de KNVB.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.