Barazite: “Ik zit dicht tegen het eerste aan”

Op de site van Voetbalprimeur.

Barazite: "Ik zit dicht tegen het eerste aan"

In november van 2007 maakte Nacer Barazite zijn debuut in het eerste elftal van Arsenal. De Nederlandse jeugdinternational verliet 25 minuten later het veld echter per brancard. Inmiddels is hij weer fit en hoopt hij op een nieuwe kans.

"Als ik terugkijk naar de wedstrijd tegen Blackburn (Wedstrijd om Carling Cup waar Barazite zijn debuut maakte, red.), dan is dat frustrerend. Ik voelde toen echt dat ik dicht tegen het eerste team zat. Ik speelde goed en toen was daar ineens die terugslag door die blessure. Maar ik denk wel dat de hele situatie me uiteindelijk sterker zal maken", aldus Barazite op de officiële website van zijn club.

Afgelopen maand zat Barazite in de Premier League weer bij de selectie, en daarmee heeft hij doelen zeker gehaald. "Ik kwam naar Arsenal met het doel om zo snel mogelijk bij het eerste elftal te komen. Maar ik had nooit gedacht dat ik op mijn zeventiende al mijn debuut zou maken."

Om de laatste stap te zetten richting speelminuten bij The Gunners staat Barazite open voor een verhuur, hoewel hij eerst wil vechten voor zijn plaats bij Arsenal. "Een verhuurperiode is goed voor iedere jonge speler, maar mijn doel is om in het eerste elftal te spelen bij Arsenal. Een verhuur is goed en ik zou ook niet meteen nee zeggen, maar ik wil me eerst op Arsenal richten."

De jeugdinternational is tevreden over de twee jaar die hij tot nu toe achter de rug heeft in Londen. "Mijn ontwikkeling is hard gegaan in de afgelopen twee jaar. Als ik die ontwikkeling vast kan houden, dan duurt het niet lang voordat ik definitief bij het eerste elftal zit

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan