de Gelderlander: NEC nummer 1 van Gelderland

NEC is voorlopig de nummer 1 van Gelderland. De Nijmegenaren wonnen zaterdagavond in Nijmegen tijdens de competitie-ouverture de derby van De Graafschap met 2-0. Op de zege voor de ploeg van trainer Mario Been was helemaal niets af te dingen.

De Graafschap had in de voorbereiding onder de nieuwe trainer Henk van Stee een aardige voorbereiding gedraaid. De bedoeling van Schiedammer van Stee was om NEC onbevangen tegemoet te treden in Nijmegen, maar daar kwam niets van terecht. De Doetinchemmers stonden vanaf de eerste minuut onder grote druk en werden ver teruggedrongen. NEC startte overdonderend met kansen voor Tim Janssen, Jhon van Beukering en Lasse Schöne. Vooral ex-Graafschapper Schöne was in de beginfase een ware plaaggeest voor zijn tegenstander Rogier Meijer. De Doetinchemmer pakte al snel geel en werd al in de 17e minuut vervangen door Peter Jungschläger.

Met kunst- en vliegwerk en nog eens drie gele kaarten voor Joep van den Ouweland, Purrel Fränkel en Jungschläger bleef De Graafschap op de been. Maar aanvallend hadden de Achterhoekers voor rust helemaal niets in te brengen. Het eerste schot richting doel was van rechtsback René Bot in de 44e minuut.

Na de pauze startte NEC een stuk minder furieus. De ploeg van trainer Mario Been begon slordig en dat leverde De Graafschap zelfs een grote kans op, maar de Belg Steve de Ridder schatte knoeiwerk van Peter Wisgerhof niet op waarde en legde de bal verkeerd terug.

Daarna nam NEC, met de nieuwelingen Arek Radomski en Schöne in de basis maar nog zonder Ramom Zomer en Rachid Bouazouzan, het heft weer in handen. Fränkel moest na 73 minuten een bal net voor de lijn weghalen. Een minuut later veerde het Nijmeegse publiek op toen arbiter Liesveld NEC een strafschop leek te geven. De leidsman gaf invaller Rutger Worm echter een gele kaart voor een vermeende ‘Schwalbe’.

In de 77e minuut kwam NEC toch op de dikverdiende voorsprong. Na een assist van Ntibazonkiza schoot Worm de bal strak in: 1-0. Worm, met al geel op zak, was echter zo dom om na de treffer zijn shirt uit te trekken en kreeg van scheidsrechter Liesveld de tweede gele, dus rode prent.

Met een man meer op het veld werd het alleen nog maar erger voor De Graafschap. Na een afschuwelijke blunder van Resit Schuurman kreeg Mark Otten de bal op een presenteerblaadje en zorgde voor 2-0. Ondertussen kregen de Graafschappers Den Ouden, Hese en Heijblok ook nog eens geel, zodat de Superboeren in hun eerste duel al tegen zeven gele kaarten opliepen.

Opstellingen:
NEC: Babos, Otten, Wisgerhof, El Akchaoui, Fernandez, Davids, Schöne, Radomski (71. Van den Boogaart), Ntibazonkiza, Van Beukering (80. Pothuizen), Janssen (63. Worm).
De Graafschap: Heijblok; Bot (79. De Groot), Volmer, Keller, Fränkel; Schuurman, Meijer (17. Jungschläger), Van den Ouweland (47. Hese); Oost, Den Ouden, De Ridder.

Scheidsrechter: Liesveld
Gele kaarten: Meijer, Fränkel, Jungschläger, Van den Ouweland, Den Ouden, Hese, Heijblok (allen De Graafschap).
Rode kaart: Worm NEC, (2x geel).
Toeschouwers: 12.500

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan