De eerste reacties op de Loting

Trainer Mario Been en Bas Sibum reageerden op de officiële site als volgt op de UEFA CUP loting die NEC aan Dinamo Boekarest koppelde.

Mario Been: ‘Ik weet nog niks van Dinamo’

"Een mooie club." Dat was de eerste reactie van trainer Mario Been op de loting van de UEFA Cup. NEC werd in de eerste ronde van het Europese bekertoernooi aan Dinamo Boekarest gekoppeld. "Ik weet eerlijk gezegd nog helemaal niets van de ploeg, maar we gaan zeker proberen om de volgende ronde te bereiken."

NEC had ook ploegen als Benfica, Everton, Galatasaray en Racing Santander kunnen treffen. "Dinamo is inderdaad de minst aansprekende ploeg van het vijftal, met alle respect voor Dinamo uiteraard. Want we mogen deze ploeg zeker niet onderschatten. Ze doen toch elk jaar mee in de Europese bekertoernooien. Een lastige ploeg, gepokt en gemazeld."

Been weet nog niet of hij zelf naar de Roemeense hoofdstad afreist om de ploeg te gaan bekijken. "We gaan hun programma er eens rustig bijpakken. Maar waarschijnlijk gaat Ron de Groot op pad om de club te bekijken. Ik ga me nu bezighouden met De Graafschap."

Bas Sibum: ‘Gelukkig beginnen we thuis’

Ook voor Bas Sibum was Dinamo Boekarest tot de loting van de UEFA Cup een onbeschreven blad. "Ik weet echt helemaal niets. Is Bogdan Lobont hun keeper? Het kan zomaar. Ik ga me daar de komende dagen eens in verdiepen", vertelde de middenvelder een minuut nadat de Roemeense ploeg als tegenstander uit de koker kwam tijdens de loting van de eerste ronde.

"Ik ben blij dat we beginnen met een thuisduel. Dan kunnen we voor eigen publiek een goed resultaat neerzetten, dat we twee weken later buitenshuis kunnen verdedigen. Ik ben zelf nog nooit in Roemenië geweest, maar het zal ongetwijfeld een mooie ervaring worden. Oost-Europese ploegen zijn stug, dat klopt. Maar eigenlijk was elke tegenstander zwaar geweest, waar we tegen hadden kunnen loten. We zullen er uiteraard voor gaan om de poulefase te halen."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan