Collins John heeft zijn eerste goaltje

Vandaag in de Gelderlander.

Collins John heeft zijn eerste goaltje
Ook ‘jong’ Jong NEC met overtuiging langs Feyenoord-beloften.

Jong NEC blijft positief verbazen. Coach Wim Rip zag tot zijn genoegen dat zijn team, gister­avond inderdaad zeer jeugdig, knap afrekende met het beloften­team van Feyenoord, tot gisteren de eerste achtervolger van de kop­loper uit Nijmegen: 4-1. Als je op maandagavond niet je vaste kaart- of biljartavond hebt, is het misschien geen slecht idee om af en toe eens het Gofferstadion binnen te lopen. De toegang is gra­tis en voor dat geld krijg je dit sei­zoen alleraardigst voetbal voorge­schoteld.

Omdat NEC dit seizoen een brede selectie heeft en Mario Been ook de bankzitters bij de hoofdmacht regelmatig wil zien spelen, kan Rip bijna elke week een beroep doen op spelers van het eerste. Aangezien donderdag de UEFA Cup-wedstrijd tegen Dinamo Boe­karest op het programma staat, wa­ren dat er gisteravond maar een paar: Rutger Worm, Mark van den Boogaart, Tim Janssen en… Col­lins John. De van Fulham gehuurde spits speelde zijn eerste wedstrijd in het rood- groen-zwart en luisterde zijn debuut zelfs op met een fraaie tref­fer. „Erg leuk om weer eens te voetballen”, glunderde John na zijn eerste optreden dat 75 minu­ten duurde. „Dat was alweer een tijdje geleden. Mijn laatste wed­strijd was ergens in februari. En het was natuurlijk helemaal pret­tig dat ik ook nog een goaltje kon meepikken.”

De 22- jarige spits kende een tame­lijk moeizame entree bij NEC. Hij kwam eind augustus met conditio­nele achterstand naar Nijmegen en raakte vervolgens ook nog ge­blesseerd aan de kuit. Eind vorige week sloot hij voor het eerst aan bij de groepstraining en na zijn eer­ste optreden in Jong NEC is het zelfs niet uitgesloten dat Been hem meeneemt naar Roemenië. „Ik hoop het”, zei John na zijn vuurdoop. „Conditioneel voel ik me in elk geval sterk genoeg.”

Jong NEC nam gisteravond al na twee minuten de leiding. Het was andermaal Moestafa El Kabir, het grote talent, dat op de goede plek stond na een voorzet van Worm en terugleggen van Janssen. Daar­na namen de bezoekers onder lei­ding van Karim El Amadi voor het eerst spelend sinds zijn liesbles­sure  het heft in handen. Via een schitterend doelpunt van Jordao Pattinama kwam Feyenoord in de 36e minuut verdiend op gelijke hoogte met de thuisploeg: 1-1.

In de pauze deed Rip enkele om­zettingen. „We hadden problemen met hun inschuivende nummer 10 (Michal Janota, red.) waardoor we te veel één tegen één kwamen te staan. Na rust heb ik Van den Boogaart op hem gezet en daarna konden wij gaan voetballen.” De thuisploeg was in het tweede bedrijf inderdaad heer en meester en vertaalde dat in drie mooie tref­fers. Vlak na de hervatting kopte Collins John een hoekschop van Worm fraai in de kruising. Na een uur werd Worm met een steek­passje door El Kabir gelanceerd. Het schot ketste op de paal, maar Tim Janssen stond op de juiste plek voor de rebound. En kort voor tijd scoorde Janssen opnieuw, nu na een fantastische aanval die begon bij El Kabir.

Jong NEC: Skverer; Burgzorg, Carmelia, Klare, Brock; Van den Boogaart, El Ka­bir (85. Black), Scholten; Janssen, John (77. Goderie), Worm. 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan