Chris vd Weerden stopt er mee

Chris vd Weerden stopt er na vele jaren betaald voetbal mee. Nijmegenaar vd Weerden bracht samen met o.a. Jeffrey Kooistra, Carlos Aalbers en Wilfred Brookhuis NEC in seizoen 94 terug naar de Eredivisie. Tevens haalde het team van toen de bekerfinale door Ajax in de halve-finale te verslaan in de Meer met 2-1. In het onderstaande stukje wat afkomt van FCupdate.nl legt hij uit waarom hij stopt.

Chris van der Weerden stopt per direct met profvoetbal. De 35-jarige verdediger was bij FC Eindhoven bezig aan zijn laatste seizoen, maar hij heeft na overleg met de club besloten nu al te stoppen. De voormalig verdediger van PSV voelt zich niet langer van toegevoegde waarde voor de Brabantse eerstedivisionist.

"Ik heb er lang over nagedacht", zegt de verdediger op de website van Eindhoven. "Het was lastig een keuze te maken. Al voor de winterstop ben ik beginnen na te denken wat ik wilde. Tijdens de wedstrijd FC Eindhoven-Go Ahead Eagles in november zag ik Jelle de Bock en Ruud van der Rijt een fantastische wedstrijd in het centrum van de verdediging spelen en winnen. Zelf zat ik geblesseerd aan de kant en begon me af te vragen of ik de toegevoegde waarde was die ik zou willen zijn."

"FC Eindhoven wilde me behouden en vroeg of ik een andere invulling kon geven aan mijn werkzaamheden , maar dat zou ik op dit moment niet op kunnen brengen. Het gevoel daarover is nu niet goed. De club heeft me anderhalf jaar geleden gehaald om te spelen en sturing te geven in het team. Ik kon dit combineren met met werkzaamheden als jeugdtrainer bij PSV en daar ben ik ze heel dankbaar voor. Ik ga nu cursussen volgen om me verder op dat vlak te ontwikkelen", besluit de verdediger, die naast zijn periode bij PSV ook voor NEC, Vitesse en Twente speelde.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan