Carlos Aalbers had Zomer en Bouaouzan liever gekocht

Vandaag in de Gelderlander

Carlos Aalbers had Ramon Zomer en Rachid Bouaouzan liever gekocht
Het gezicht van Carlos Aalbers was zaterdag getekend door vermoeidheid. De technisch directeur van NEC had er een tro­penweek vol intensieve onderhan­delingen op zitten.

Aalbers was blij dat hij het vertrek van Jonas Olsson had weten op te vangen door Ramon Zomer aan te trekken. En ook had hij de wens van Mario Been om de aanval te versterken kunnen honoreren met de komst van Rachid Bouaouzan. Wat hem minder zinde, was het feit dat NEC beide voetballers moet huren. „Daar ben ik niet te­vreden over. Wij willen spelers het liefst vastleggen om waarde op het veld te creëren. Maar door om­standigheden hebben we ons be­leid in dit geval moeten bijstellen. Het was de enige manier om deze spelers te krijgen.”

De hoop dat Ajacied Leonardo op de valreep nog aan de selectie wordt toegevoegd, is niet groot meer. Aalbers: „Leonardo wil graag, maar we moeten er eerst uit zien te komen met zijn club. Ajax zit zeer hoog in de boom voor een speler die tweede of derde keus is op zijn positie en bovendien een aflopend contract heeft. We heb­ben drie, vier keer onderhandeld, maar ergens is grens bereikt. De bal ligt nu in Amsterdam.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.