Brock blijft positief

Vandaag in de Gelderlander

Joey Brock haalt nog wel rijbewijs ondanks afgescheurde kruisband
Speler van Jong NEC houdt goede moed na zware blessure.

Pechvogel Joey Brock klinkt nog goed gemutst, ondanks de zware blessure die hem de rest van het seizoen langs de kant houdt. De twintigjarige linkspoot van NEC ligt er minstens een half jaar uit. De verdediger bleek twee weken geleden in de wedstrijd van Jong NEC bij Jong FC Groningen de voorste kruisband in zijn rech­terknie afgescheurd te hebben.

„ Ik heb tot dusverre nooit blessu­res gehad en nu is het bam: met­een is het goed raak”, zegt Brock. „Het kan iedereen overkomen, het gaat er nu vooral om dat ik posi­tief blijf. Sterk terugkomen en dan laten zien dat ik niet voor niets bij de selectie van NEC zat.” Het heeft nog even geduurd voor­dat de exacte diagnose werd ge­steld. Pas bij de kijkoperatie, een week na het duel in Groningen, bleek dat de kruisband was afge­scheurd. „ Niemand rekende erop dat het de kruisband zou zijn”, ver­telt Brock. „Na onderzoek in het ziekenhuis dachten ze dat er voor­al wat mis was met mijn menis­cus. Die is inderdaad ook bescha­digd, maar later bleek dus de kruis­band te zijn afgescheurd.”

De linkervleugelverdediger had vreemd genoeg nauwelijks tot geen pijn de afgelopen twee we­ken. „Tijdens de wedstrijd voelde ik wel pijn, maar de dagen erna ei­genlijk bijna niet. Ik heb vorige week donderdag zelfs nog mijn rij­bewijs gehaald en ook tijdens het rijden had ik geen last van de knie. Ik heb nog krachttraining gedaan bij NEC, maar merkte toen wel dat er toch iets niet helemaal in or­de was. Daarop is met een kijkope­ratie onderzocht wat er precies aan de hand was.”

De jongeling van NEC kreeg de af­gelopen dagen veel opbeurende be­richten. „ Alle teamgenoten heb­ben wat van zich laten horen, dat was fijn. Jhon van Beukering en Mark Otten, die allebei eenzelfde soort blessure hebben gehad, zei­den ook dat het weer goed zou ko­men. Het is nu even klote, maar ik kom terug.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.