Brief aan supporters n.a.v. ongeregeldheden Dinamo

De officiële site meldt dat naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de UEFA Cup wedstrijd tegen Dinamo Boekarest supporters die een plaats hadden in de vakken C, D, E, A en Z een brief thuis zullen ontvangen. De brief kunt u hieronder lezen;

Nijmegen, 22 september 2008

Beste N.E.C. supporter,

Volgens onze administratie bent u afgelopen donderdag aanwezig geweest bij het UEFA Cup duel tussen N.E.C. en Dinamo Boekarest. Vanuit sportief oogpunt een prachtige wedstrijd die door het team van Mario Been is gewonnen met 1-0 door een doelpunt van Jhonny van Beukering in de 57e minuut.

Wat een fantastisch voetbalfeest had kunnen zijn werd helaas op vreselijke wijze verstierd door supporters van Dinamo Boekarest. Met het meerdere keren ontsteken en gooien van vuurwerkfakkels zijn onder meer onze supporters, spelers en stewards in gevaar gebracht en in enkele gevallen daadwerkelijk gewond geraakt. Het optreden van onze stewards en de ME heeft uiteindelijk, ter bescherming van de eigen supporters, verdere escalatie van ongeregeldheden kunnen voorkomen.

Zoals ook in diverse media is aangegeven, betreurt N.E.C. het ontzettend dat dit heeft kunnen gebeuren. Het McDOS Goffertstadion is de afgelopen jaren een zeer veilig stadion geweest waar iedereen met een gerust hart van voetbal heeft kunnen genieten, zonder bang te zijn voor ongeregeldheden. Het feit dat één van de gezinsvakken vrijwel naast het bezoekersvak ligt, is hier nooit een belemmering voor geweest.

Uiteraard zijn de supporters van Dinamo Boekarest grondig gefouilleerd, maar helaas is het zo dat de Nederlandse wet het verbiedt om ook hun onderbroeken te doorzoeken. Dit is een prima opbergplaats voor vuurwerk gebleken. Daarnaast is, in samenwerking met de politie een flyer opgesteld in het Roemeens, waarbij supporters gewaarschuwd zijn voor het meenemen van vuurwerk. Een tolk is bijna continu aanwezig geweest in Vak B om stewards en politie met de taal te assisteren. Tevens zijn in het uitvak continu 20 ervaren N.E.C. stewards aanwezig geweest om te trachten de Roemeense supporters tot kalmte te manen.

Naar aanleiding van de gebeurtenissen van afgelopen donderdag wordt in elk geval gekeken naar de mogelijkheid om netten boven het bezoekersvak te hangen zodat er niets meer vanuit dit vak gegooid kan worden naar naastgelegen tribunes.

Aangezien u in één van de vakken zat welke getroffen is door de Roemeense vuurwerkfakkels, willen we u, samen met degenen met wie u de wedstrijd heeft bezocht, heel graag uitnodigen om op vrijdag 26 september om 17:30 uur aanwezig te zijn in het McDOS Goffertstadion. Speciaal voor de jongste fans kunt u aansluitend, op onze uitnodiging ook te gast zijn bij de Show Op Bestelling van Jochem van Gelder in het Open Luchttheater in het Goffertpark.

Voorafgaand aan deze show zult u ontvangen worden door N.E.C. Juniors ambassadeur Jochem van Gelder, één van de selectiespelers van N.E.C. en enkele N.E.C. medewerkers waaronder Manager Operations Jan Bluyssen. Tijdens deze ontvangst willen we graag met u van gedachten wisselen over hetgeen is voorgevallen en over wat N.E.C. er nog meer aan zou kunnen doen om dit in de toekomst te voorkomen.

Graag verzoeken we u om ons op de hoogte te stellen van uw eventuele komst. U kunt dit doen door een email te sturen naar info@nec-nijmegen.nl of door even te bellen naar 024-3590360. Zou u dan ook zo vriendelijk willen zijn om hierbij te vermelden met hoeveel personen u aanwezig zou willen zijn?

We hopen u hiermee wat nadere uitleg te hebben gegeven en heel graag tot ziens op vrijdag 26 september om 17:30 uur bij N.E.C!

Met vriendelijke groet,

N.E.C. BV

Jacco Swart
Algemeen Directeur

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan