Bouaouzan weer in de gratie bij Been

Vandaag in de Gelderlander.

Bouaouzan weer in de gratie bij Been
Geblesseerde Sibum en geschorste Tshibamba niet tegen Feyenoord. 

Het mobieltje van Ma­rio Been knalde gisterochtend haast uit elkaar van de vele sms’jes die hij na afloop van het duel te­gen Dinamo Boekarest had gekre­gen. „ Ook van veel oud- spelers. Brett Holman, Muslu, Jeremain Lens, Kevin Bobson, allemaal had­den ze een berichtje gestuurd. Dat deed me veel deugd.”

Veel tijd om na te genieten kregen Been en zijn spelers gisteren niet. Onmiddellijk na terugkeer van de trip naar Boekarest riep Mario Been zijn spelers bij elkaar om de wedstrijd van morgen tegen Feye­noord te bespreken. Voor hij de spelers naar buiten diri­geerde voor een korte uitlooptrai­ning voerde Been nóg een interes­sante conversatie: met Rachid Bouaouzan. De aanvaller joeg eer­der deze week zijn coach tegen zich in het harnas door er op de training de kantjes van af te lopen. Been pikte dat niet en liet de spe­ler thuis voor het UEFA Cup- duel in Boekarest. „Rachid heeft van­daag twee keer getraind en is blij­ven wachten om de groep te felici­teren. Vervolgens hebben we een goed gesprek gevoerd, waarin hij aangaf dat hij besefte dat hij stom was geweest. Wat mij betreft zet­ten we nu een streep onder deze kwestie en hoort hij weer gewoon bij de groep. We hebben iedereen hard nodig in deze drukke perio­de.”

Of Bouaouzan alweer bij de selec­tie zit voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord, liet Been gisteren nog in het midden. „Het hangt er ook vanaf hoe de ‘kneusjes’ er voor­staan.” De NEC- trainer doelde met name op Bas Sibum en Peter Wisgerhof die behoorlijk gehavend uit de strijd in Roemenië zijn gekomen. Sibum kreeg een flinke tik op de knie en kwam na afloop strompe­lend de kleedkamer binnen. „Bas zal zeker niet starten tegen Feye­noord. Dat heeft geen enkele zin. Als er voor zondag nog verbete­ring optreedt, zal dat hooguit tien procent zijn. Dan gooi ik er liever een fitte jongen in. De kans dat dat Dominique Kivuvu wordt, is vrij groot.”

Been verwachtte gisteren dat hij wel een beroep kan doen op Wis­gerhof. De NEC-aanvoerder verrek­te in het duel met Dinamo een spiertje in de bil en besloot geen ri­sico’s te nemen. „Peter is nu aan het fietsen. Ik heb goede hoop dat hij kan spelen.’ Voorin zal de NEC- trainer nog een vervanger moeten zien te vin­den voor Joël Tshibamba, die na zijn rode kaart tegen Heracles ge­schorst is. Het ziet er naar uit dat Lasse Schöne, die prima inviel te­gen Dinamo, als hangende links­buiten gaat fungeren. Been keek gisteren al uit naar de confrontatie tegen Feyenoord. „ Op de eerste plaats omdat dat nog al­tijd mijn cluppie is, ook al wordt NEC dat ook steeds meer. Maar ik vind het ook goed dat mijn spelers nu weer eens de kans krijgen in een groot en indrukwekkend sta­dion te spelen. Dat zijn leerzame ervaringen met het oog op de UE­FA Cup. Zeker als we een club als AC Milan treffen. Van mij mag het, kan ik mooi m’n Italiaans weer eens ophalen.” Feyenoord-trainer Gertjan Ver­beek mist elf spelers. Daar staat te­genover dat Karim El Ahmadi ein­delijk zijn debuut kan maken in de Rotterdamse hoofdmacht.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.