Blessure Pothuizen valt mee; Kivuvu onzeker

Gisteren vielen zowel Pothuizen als Kivuvu uit met een blessure. Elfvoetbal.nl weet te melden dat de blessure bij Pothuizen meevalt en de blessure bij Kivuvu nog onduidelijk is.

Afgezien van de niet gegeven strafschop in de laatste minuut en de 2-2 gelijkmaker die NEC uit de daaropvolgende aanval om de oren kreeg, liep de Nijmeegse ploeg ook nog fysieke schade op. De blessure van Patrick Pothuizen lijkt mee te vallen, die van Dominique Kivuvu baart meer zorgen.

Pothuizen greep in de 82e minuut plotseling naar zijn linkerbovenbeen, na een sprint met Twente-spits Blaise N’Kufo. "Het is niets ernstigs. Geen scheuring, misschien niet eens een verrekking", vertelde de ervaren rot na afloop tegenover ELF Voetbal. "Het is een oude blessure, waar ik al tijden mee rondliep. Nu kreeg ik er weer last van en was het tijd om eruit te gaan. Ik verwacht de bekerwedstrijd tegen FC Zwolle van dinsdag gewoon te halen."

Kivuvu werd na ruim een halfuur reeds vervangen door Naïm Aarab. Voor aanvang was het al twijfelachtig om de lange middenvelder binnen de lijnen zou verschijnen vanwege een hamstringblessure. Maar de kwetsuur speelde tijdens de wedstrijd toch te erg op, wat verder voetballen onmogelijk maakte. "Dit moeten we de komende 24 uur aankijken", vertelde trainer Mario Been na afloop. “Hopelijk heb ik hem terug dinsdag, maar daarover kan ik nu nog niets over zeggen."

Mark Otten heeft een tegenslag gekregen in diens revalidatie. De centrale verdediger, die op 22 april tijdens de uitwedstrijd tegen Feyenoord de kruisband in zijn knie afscheurde, ging afgelopen week mee op trainingskamp naar Doorwerth. Daar kwam hij niet verder dan twee trainingen. "Het gaat nog niet zoals ik wil"

Bron: Elfvoetbal.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan