Beslissing over play-offs uitgesteld

De Telegraaf meldt op haar website het volgende:

Een beslissing over het al dan niet afschaffen van de play-offs in de eredivisie laat nog op zich wachten. De achttien clubs kwamen er dinsdag tijdens een lange vergaderdag in Oosterbeek niet uit. „De meningen zijn verdeeld”, zei Alex Tielbeke, directeur van de belangenvereniging ECV.

De eredivisieclubs hebben met de directie van de ECV afgesproken om over twee weken opnieuw bijeen te komen. Tijdens die vergadering dient dan in elk geval over de play-offs een besluit te vallen dat meteen voor het nieuwe seizoen van kracht is. In de komende weken dient de ECV-directie met voorstellen te komen waarin het merendeel van de eredivisieclubs zich uiteindelijk kan vinden.

„Er zijn drie opties inzake de play-offs. Doorgaan in de huidige vorm, doorgaan op een andere manier of afschaffen”, liet FC Utrecht-voorzitter Jan-Willem van Dop weten. „Over twee weken moet daarover duidelijkheid bestaan. De ECV-directie heeft huiswerk meegekregen.”

De topclubs en de coaches betaald voetbal zijn tegen handhaving van de play-offs na de reguliere competitie. De kleinere clubs, waarvan Van Dop woordvoerder is, zijn voorstander. Ook over een nieuwe competitiestructuur voor de eredivisie lopen de standpunten nog aanzienlijk uiteen.

Volgens Van Dop heeft een negatief besluit over de play-offs geen gevolgen voor het nieuwe tv-contract van vijf jaar met de NOS, dat de ECV maandag bekend maakte.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan