Been & Muslu over De Derby

Hoezo laatste derby voor Muslu?!
Muslu Nalbantoglu vertrekt na dit seizoen bij NEC. Hij gaat in Turkije bij Kayserispor spelen.

"Mijn laatste derby? Ik ben pas 24 jaar hoor. Misschien kom ik nog wel terug bij NEC", zegt de rechtsback. "Het leeft zeker bij me dat dit de laatste keer kan zijn. Ik ben nerveuzer dan anders, merk ik. Ik moet oppassen dat ik niet overdrijf."

Muslu start. Dat is een prettige zekerheid. "Ik speel, dat is wel eens anders geweest tegen twee spitsen. Er is volop vertrouwen. Ook bij de supporters. Wie had dat drie maanden geleden durven denken hè?!"

Been: winst in derby gewoon 3 punten
De derby leeft in Nijmegen veel meer dan in Arnhem. Dat weet trainer Mario Been inmiddels. Hij kent het sentiment en tempert tegelijk de verwachtingen rond zijn club. 

"Deze derby leeft veel meer dan Ajax-Feyenoord", weet Been. "Het zijn andere shirts en de steden liggen dichter bij elkaar. Tegelijk gaat het om de punten. We willen meedoen voor de playoffs om Europees voetbal.

De fans verwachten een klinkende zege. "Maar tegen Vitesse verdien je ook gewoon drie punten. Dat worden er geen vier. Het gaat goed, maar we hebben nog niks gewonnen tot nu toe." 

NEC heeft zelfs reserve-reserves
Mario Been zei het met een lach, maar het zegt wat over de status van NEC vlak voor de derby.

"Ik heb zelfs reserves bij het trainingspartijtje", zegt de trainer. Direct gevolgd door de volgende grap: "Het stadion is uitverkocht, dus er zullen een paar jongens thuis moeten kijken". Kevin Bobson is terug na een teenblessure. Gabor Babos had last van zijn rug, maar is fit. Mark van den Boogaart en Tim Janssen trainen weer mee bij NEC.

Opstelling:
Babos;
Muslu, Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui;
Sibum, Vadocz, Holman,
Bobson; Lens, Van Beukering.

Bron: Omroep Gelderland


Mario Been

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.