Been hakt eerste moeilijke knoop van seizoen door

Vandaag in de Gelderlander.

Ramon Zomer neemt tegen FC Twente plaats in van Mark Otten.

Met lichte bewonde­ring zag Mario Been gistermorgen zijn aanvallers vol overgave aan het werk bij het afronden. De ene goal was nog fraaier dan de ande­re. Maar toen de ballen zijn keepers werkelijk om de oren vlogen, ‘greep’ de NEC- trainer even in. Niet álles erin jongens. Bewaar wat voor morgen,” riep Been jolig. Vandaag wacht zijn ploeg de zwa­re uitbeurt bij FC Twente, dat voor het eerst de vernieuwde ‘Grolsch Veste’ zal bespelen.

„Een lastige wedstrijd, maar we rei­zen met veel vertrouwen af”, zei Been, die zijn eerste moeilijke be­slissing van dit seizoen al had moe­ten nemen. Ramon Zomer speelt voor Mark Otten, die twee weken geleden nog een sterke rentree te­gen De Graafschap gemaakt had.

In de kleedkamer had hij zijn selec­tie al voorbereid op de keuzes die hij deze competitie zal moeten ma­ken. „ Ze ontlopen elkaar niet veel. Maar ik kan er maar elf opstellen. Daarom zullen er altijd spelers on­tevreden zijn. Mark heeft het te­gen De Graafschap goed gedaan, maar zit nog niet op het niveau van vóór de blessure. Dat zie je soms in zijn duelkracht. Zomer is verdedigend en aanvallend kop­sterk. Daar hebben we er na het vertrek van Jonas niet veel van. En hij is een linkspoot. In het cen­trum speel ik graag met een links­poot en een rechtspoot.”

Voor Mark Otten was de pil bitter. „Vorige week vrijdag zag ik het al aankomen. Kreeg Ramon het rode hesje. Donderdag wist ik het zeker. Stond zijn naam op het bord. De trainer zal zijn redenen hebben, maar ik ben het er absoluut niet mee eens.” Van een gesprek met Been was het niet gekomen. „ Als hij iets wil uit­leggen, hoor ik het wel. Ik ga er niet om vragen. Ik stel mijn ego niet boven de groep. Zo werkt dat niet. De trainer beslist en dat heb ik te accepteren. Het seizoen is lang. Onze selectie breed. Er zul­len nog wel vaker potentiële basis­spelers op de bank terecht ko­men.”

NEC mist vandaag drie man. Rut­ger Worm is na zijn rode kaart te­gen De Graafschap geschorst, Col­lins John en Tim Janssen zijn licht geblesseerd. Bij FC Twente is ieder­een fit. Alleen Arnautovic komt te­rug van een liesblessure en lijkt op de bank te beginnen.

Opstelling NEC: Babos; Fernan­dez, Wisgerhof, Zomer, El- Ak­chaoui; Sibum, Radomski, Schö­ne; Davids, Van Beukering, Bouaouzan.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.