Barazite hoopt op “Bendtner-scenario”

Arsenal-speler Nacer Barazite heeft nog geen moment spijt van zijn overstap naar Derby County meldt Voetbalprimeur. De Nederlander koos voor een verhuurperiode bij The Rams om zo aan broodnodige speelminuten te komen.

Bij Arsenal komt het achttienjarige talent vooralsnog niet aan de bak. Vanwege de moordende concurrentiestrijd in de voorhoede van The Gunners kwam Barazite nog maar sporadisch in actie voor de Londense topclub. Via een uitleenbeurt bij Derby County wil Barazite manager Arsène Wenger graag overtuigen van zijn kwaliteiten.

"Ik heb gesproken met de trainer en hij vond het voor mij het beste als ik ervaring op zou doen in het Championship", zegt Barazite in The Daily Mirror. "Wenger zei dat hij zeer tevreden over mijn ontwikkeling is en dat ik nu toe ben aan de laatste stap."

De oud-NEC’er hoopt op eenzelfde scenario als Nicklas Bendtner enkele seizoenen eerder meemaakte. De Deense aanvaller werd verhuurd aan Birmingham City om een seizoen later zijn neus tegen het venster te drukken bij het basiselftal van Arsenal.

"De situatie waarin Bendtner en ik verkeren is vergelijkbaar. Hij zat, net als ik nu, dicht tegen het eerste team aan. Ervaring is dan heel erg belangrijk, ook al ben je nog jong. Nadat Bendtner bij Birmingham liet zien wat hij allemaal in huis had steeg hij direct een plekje in de pikorde bij Arsenal en pakt hij nu regelmatig zijn minuten mee. Ik hoop dat mij dat ook gaat lukken."


Barazite in actie voor de Rams

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan