Ax binnenkort in Groesbeek te bewonderen

Vandaag in de Gelderlander.

Germania is bijna rond met prof Patrick Ax 

Germania hoopt er deze week in te slagen de selectie met een opvallende kracht te ver­sterken. De kersverse hoofdklasser uit Groesbeek is bijna rond met profvoetballer Patrick Ax. De voor­malig speler van NEC heeft on­langs besloten te stoppen als prof, na een teleurstellende tweede sei­zoenshelft bij eerstedivisionist Go Ahead Eagles.

„ Ik heb er geen zin meer in”, stelt Ax onomwonden. „Na de winter­stop speelde ik steeds meer met het idee om er mee te stoppen. Zo­als het de laatste maanden ging, hoeft het van mij niet meer. Ik speelde nog best wel veel, maar steeds op de belangrijke momen­ten belandde ik weer op de bank.”

Ax kwam uiteindelijk tot 29 wed­strijden bij de Deventer ploeg. „Ik heb nog wel onderhandeld met Go Ahead, maar we kwamen er niet uit. Ik kan bijvoorbeeld wel naar Haarlem of TOP Oss gaan, maar dan kies ik liever voor een mooie hoofdklasser. Ik heb zeker nog wel zin om lekker te voetbal­len, maar dan wil ik wel ergens voor strijden. Wat heb je eraan om een heel jaar naar Haarlem te rijden, met als inzet de zeventien­de of achttiende plaats?”

De 28-jarige aanvaller – prof bij FC Groningen, Vitesse, De Graaf­schap, NEC, opnieuw De Graaf­schap en dus Go Ahead – hoopt de komende weken onderdak te vin­den bij een hoofdklasser. „ Ik heb ook met De Treffers gesproken en nog twee andere hoofdklassers. Binnenkort kijk ik of ik er met Germania uit kan komen. Ik kom net terug van een weekje vakantie. Het gesprek dat we daarvoor had­den was een goed en leuk gesprek. Maar ik heb geen haast. Ik wil weer ergens voetballen waar ik het zeker weten naar mijn zin heb.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan