Zonneveld: “Mijn periode bij NEC was een toptijd!”

Op de officiële site van PSV zijn ze schijnbaar toch een beetje bang voor ons cluppie. Ze hebben namelijk oud NEC’ers Mike Zonneveld en Bas "alles is voor bassie" Roorda aan de tand gevoeld over hun tijd bij NEC en de wedstrijd van morgenavond.

Zonneveld over zijn periode bij NEC: "Ik heb vier jaar bij NEC gespeeld en dat is inmiddels vier jaar geleden. Was een toptijd moet ik zeggen, mijn eerste periode als prof en veel op mij afgekomen en geleerd. We hadden een geweldig team en dat resulteerde ook in hele goede resultaten!"

"Heb zeker nog een speciaal gevoel bij NEC, daar is het toch allemaal begonnen. En we zijn vooral na het voetballen veel met elkaar omgegaan, heb nog steeds contact met sommige jongens. En toch ook resultaten geboekt, 12e, 9e geworden en natuurlijk europees voetbal gehaald!"

Over de wedstrijd van morgenavond…
"Ik verwacht wel dat NEC iets meer terug zal zakken, op de middenlijn en ons laat komen en via de counter een goal proberen te maken. Zo speelde wij vroeger met NEC"

Roorda over zijn periode bij NEC: "Ik ben daar zeven jaar geleden, weggegaan. Vier jaar gespeeld. Was een hele leuke periode, kwam daar vanuit tweede keeperssituatie bij Groningen, NEC speelde toen nog in de oude Goffert en in het shirt waar iedereen veel kritiek op had, dat soort dingen allemaal. Alleen die club is toen wel gaan groeien, van een degradatiekandidaat naar een stabiele middenmoter.

"Het was mijn eerste echte stap naar spelen in de basis, meer verantwoordelijk, geen doorbraak maar ik kwam wel aan spelen toe elke week. Ik denk daar met veel genoegen aan terug."

En over de wedstrijd van morgenavond…
"NEC is altijd een ploeg die toch altijd wel redelijk makkelijk in de eredivie blijft en rond de middenmoot eindigt met soms een uitschieter naar boven. Maar goed wij moeten die wedstrijd, gewoon winnen. Zeker thuis!"

Mocht je het filmpje (met de interviews) willen bekijken, klik dan hier.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan