“Schijt aan die gasten”

In De Gelderlander van vandaag kijkt Mario Been vooruit naar de wedstrijd van vanavond tegen PSV. Tevens geeft Been aan dat NEC hoopt dat Hearts de prijs voor de Tsjechische aanvaller Pospíšil nog voor 1 september laat zakken. Dit weekend zal de technische staf de knoop doorhakken wat betreft het aantrekken van Olaf Lindenbergh.

Been geeft vertrouwen aan basiself van vorige week

Tegen het einde van de training op de zonovergoten Eendracht, steekt Mario Been zijn spelers nog maar eens een hart onder de riem.  

"Schijt aan die gasten boys. Wij zijn beter", roept de trainer van NEC naar zijn pupillen die vanavond de loodzware uitwedstrijd tegen landskampioen PSV voor de kiezen krijgen. En als Rutger Worm de zoveelste corner gaat trappen, zet Been zijn middenvelder nog gauw even onder druk. " De laatste Rutje. Een minuut voor tijd. Het is nog 0-0. Ik wil een scherpe corner."

Been geniet. Het is heerlijk weer, het trainingsveld ligt er prima bij en de technische staf is zelfs het kleinste detail niet ontgaan. Dus worden tijdens de afsluitende partij de officiële wedstrijdballen van de eredivisie, de Derbystars, aan de kant gelegd en vervangen door een gele Nike-bal. "Daar speelt PSV thuis mee", legt de trainer uit. "Maakt echt verschil. De Derbystar is een harde bal. Die gele van Nike een zwabberbal. Ik denk dat ze in Eindhoven nog een contract met Nike hadden."

De wisselspelers krijgen een seintje van hem. Ook Van den Boogaart. "Mark om vier uur verzamelen, morgen."

Been is blij met de vrijgave van de voor zijn middenvelder. "Omdat hij een goede voetballer is. En goede voetballers kunnen we altijd gebruiken bij NEC."

Zijn basiselftal blijft ongewijzigd. "Ik heb vertrouwen in deze jongens. En dat straal ik uit door ze te laten spelen."

Hij weigert te spreken over een wedstrijd waarin NEC niets te verliezen heeft. "Onzin. Ik wil elke wedstrijd winnen. Dus hebben we drie punten te verliezen. Ook in Eindhoven. Dat meen ik oprecht. Want waarom zou Bakkal beter dan Holman zijn, Salcido beter dan Olsson of Kromkamp beter dan Nalbantoglu. Dat vind ik dus niet. En daarvan probeer ik mijn spelers ook te overtuigen."

En de ploeg kan alleen maar sterker worden. Als Olaf Lindenbergh en Michal Pospisil tenminste komen. "Over Lindenbergh hakken we dit weekeinde de knoop door", belooft Carlos Aalbers over het wel of niet aantrekken van de middenvelder van Ajax, die het duel in Eindhoven vanavond zal bijwonen.

Een beslissing over Pospíšil valt dit weekeinde nog niet. "We hebben nog een week", zegt de technisch directeur, die hoopt dat Hearts – dat de Tsjechische spits voor 420.000 euro overnam van Slovan Liberec – de prijs voor de deadline van 1 september nog zal laten zakken.

Opstelling NEC: Babos; Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui; Worm, Holman, Kivuvu, Davids, Van Beukering, Lens.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan