Weer gelijk

Vorig jaar waren er nog een paar kaartjes over en kreeg je met moeite de bussen vol, deze keer bleven 2 van de 20 bussen die naar Arnhem konden gaan thuis wegens gebrek aan belangstelling.
Typerend toch wel, zeker wanneer je bedenkt dat een aantal jaren geleden nog letterlijk werd gevochten voor bonnetjes om bij die 1200 gelukkigen te kunnen zijn. Is het de uitkaart? Is het de sfeer bij de club? Is het de regeltjesmoeheid? Is het tele 2? Is het een combinatie van al deze mogelijke oorzaken? Wie het weet mag het zeggen.

Waar het in ieder geval niet aan ligt is de selectie van Been. Er zijn geen echte vedettes, maar als iedereen toch een zesje scoort is het al met al toch best redelijk te noemen. Voetballen binnen de mogelijkheden noemt men dat ook wel. Het doelpunt van NEC onderschrijft dat beeld; Een verdediger die misschien wat houterig oogt weet technisch gezien het beste uit zichzelf te halen en weet ook nog het nodige overzicht te houden door de bal af te leggen aan een huurling die zich op zijn beurt weer niet laat provoceren door een arnhemse speler met het IQ van een poffertje. En zo stonden de spelers van NEC juichend voor het uitvak. Het uitvak waarop aan de voorzijde een nogal provocerende reclameboodschap stond: “NEC geld nodig? Afab bellen!” Los van het feit dat ze veel beter Vitesse in plaats van NEC hadden kunnen gebruiken gezien de grotere schuld, is het daarnaast wel zeer treurig dat een club meewerkt aan dergelijke provocaties. Bij supporters van NEC moesten heel kinderachtig (in tegenstelling trouwens tot de arnhemse fans), de sjaals met anti-vitesse spreuken ingeleverd worden om het provoceren tegen te gaan. Daarnaast werden er brieven uitgedeeld waarin stond dat opruiend gedrag bestraft zou worden. Maar wanneer Vitesse zelf dergelijke dingen toestaat, dan is dat natuurlijk helemaal triest. Nog niet eens vanwege het bord zelf, maar wel vanwege het meten met twee maten.

Terug naar de wedstrijd; Door een spits die normaal nooit scoort werd het toch nog 1-1, waardoor iedereen na afloop tevreden moest zijn met opnieuw een gelijkspel. En juist dat laatste kost veel moeite, aangezien je weer op voorsprong bent gekomen en het weer niet af kon maken.

Na afloop veroorzaakten de supportersbussen nog een file van drie kilometer. Misschien een extra argument om voortaan gewoon via de snelste weg terug naar Nijmegen te gaan? (ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan