Weer 4 sterren voor onze jeugdopleiding

Jaarlijks doet een onafhankelijk instituut, in opdracht van de KNVB, onderzoek naar de kwaliteit van de voetbalscholen in Nederland. De maximale score is 4 sterren, en dat is ook wat ze bij NEC hebben gekregen.
Daarmee kan de jeugdopleiding van NEC zich meten met de voetbalscholen van oa. Ajax, PSV, Feyenoord en AZ.
Nu maar hopen dat er ook daadwerkelijk eens een echte topper wordt opgeleid en doorstroomt naar de selectie!

Hoofd jeugdopleiding Wilfried Brookhuis: "Het maximaal te behalen aantal sterren is 4 en die hebben wij! Uit deze 4-ster-waardering blijkt dat we met ons opleidingsinstituut nog steeds tot de beste van het land behoren! Al onze trainers, begeleiders, verzorgers en vrijwilligers maken het mede mogelijk dat we dit met onze Voetbalschool voor onze jonge talenten kunnen realiseren."
De verschillende jeugdvoetbal-opleidingen zijn beoordeeld op verschillende aspecten (83 in totaal) die betrekking hebben op met visie, scouting, opleiding, ondersteuning en resultaat. Juist omdat “beleid" en "voetbal” voorop staan in dit keurmerk worden de blokken ‘visie’ en ‘resultaat’ elk vermenigvuldigd met factor 5, de blokken ‘scouting’ en ‘opleiding’ met elk 3 en het blok ‘ondersteuning’ met 1. Op deze wijze ontstaat een gewogen eindscore. Voor NEC betekent dit dat zij in de schaal van vier sterren komen.

NEC is erg trots dit te kunnen vermelden en zal er alles aan doen om de kwaliteit van de jeugdopleiding in de komende jaren hoog te houden en de doorstroming van regionaal talent verder te vergroten. Momenteel behoren de oud-voetbalschool talenten Bart van Braken, Karim Fachtali, Dominique Scholten, Rutger Word, Muslu Nalbantoglu, Alexander Prent en Mark Otten tot de 1e selectie van NEC.

error: Het kopiëren van content is niet toegestaan