Vooruitblik: Sparta-NEC

Nadat we vorige week FC Utrecht (ondanks goed voetbal) aan de eerste thuisoverwinning van dit seizoen hebben geholpen, kunnen wij toch niet ontkennen dat we een beetje opzien tegen Sparta-uit. Sparta is namelijk een club in nood. Trainer ontslagen, hekkensluiter, over het paard getilde vedettes die niet presteren (Boukhari, Lindenbergh die godzijdank niet voor NEC koos) en de supporters hebben er geen zin meer in en bereiden zich inmiddels voor op de kerstdagen en degradatie. Maar toch denkt 32% van het Sparta forum dat ze hun eerste overwinning tegen NEC pakken. En ook de Raad van Commissarissen van Sparta zien het nog wel zitten en zorgden voor een Spartaans ontbijt voor de spelers.

De ‘recente’ statistieken spreken in ieder geval in ons voordeel, de laatste keer dat ‘we’ onderuit gingen bij Sparta was begin 2000, daarna volgden bijna alleen maar overwinningen met als hoogtepunt de 0-4 van vorig seizoen. Die overwinning kan NEC dan ook goed gebruiken, want na twee (zwaarbevochte) nederlagen op rij staan we nog net boven de degradatiekandidaten VVV, Willem II, Excelsior, Heracles en de tegenstander Sparta.

10-05-2007 Sparta R’dam NEC (playoffs) 1-1
10-03-2007 Sparta R’dam NEC 0-4
18-01-2006 Sparta R’dam NEC 1-3

meer statistieken

Bij Sparta spelen geen ex-NEC’ers en vica versa, maar wel twee keepers met een ranzig verleden Wapenaar en Westerveld. En zoals gezegd dus Olaf Lindenbergh, die inmiddels uitgekotst wordt door de eigen aanhang, maar aan het begin van het seizoen al nagenoeg rond was met NEC. Aan het uitvak zal het zondagmiddag in ieder geval niet liggen, dat zal toch bomvol moeten zitten. Dit gezien de ‘old school’ treincombi en daarbij de actie van de Supportersvereniging, die de treinkaarten voor 9 euro aanbiedt! Overigens zijn wij NEC supporters niet welkom in het Sparta home, dus we zijn gewaarschuwd, tot zondag in een hopelijk bomvolle trein en daarna bomvol uitvak in Rotterdam!

Geblesseerd
Mark Otten (afgescheurde kruisband)
Mark van den Boogaart (enkelblessure)

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Muslu, Wisgerhof, Olsson, El Akchaoui,
Kivuvu, Janssen Vadocz, Davids
van Beukering, Lens.

 Statistieken
 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 28 12 9 7 50 37
Uit 28 5 3 20 25 48
Totaal 56 17 12 27 75 85
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan