Saïd Boutahar twijfelt niet aan zijn missie

Saïd Boutahar twijfelt geen moment aan zijn missie om de Tilburgse club weer aan het voetballen te krijgen. De voormalig NEC’er: "Er staat een goed elftal. De ploeg verliest vooral door individuele fouten."

Saïd Boutahar werd gisterochtend na de training van Willem II in Portugal nog even apart genomen door assistent-trainer Andries Jonker. Hij moest nog wat ballen afwerken op het doel. Willem II hoopt op doelpunten van de Marokkaan, nu de komst van een spits voorlopig nog uitblijft.

Boutahar ziet niet op tegen de nieuwe uitdaging. „Ze kunnen me desnoods in de spits zetten. Dat heeft Johan Neeskens bij NEC ook wel eens gedaan toen hij een balvast aanspeelpunt nodig had. Maar op de langere termijn is het natuurlijk geen positie voor mij.“ Achter de spitsen zal Boutahar Willem II weer aan het voetballen moeten krijgen. Het is een rol die hem op het lijf geschreven lijkt. In de Algarve eist Boutahar bij de trainingspartijtjes de bal automatisch voor zich op. Met splijtende passes zet hij zijn medespelers aan het werk. Binnen de lijnen is hij vanaf de eerste minuten dominant.

Buiten het veld is Boutahar een wat bescheiden, maar goedlachse jongen. In de lobby van het hotel, grenzend aan het breedste strand van de Algarve, zegt hij de eerste dagen bij zijn nieuwe club vooral verbaasd geweest te zijn. "Als ik kijk naar de manier waarop er getraind wordt, dan vind ik het onbegrijpelijk dat we zoveel tegendoelpunten hebben", zegt hij. "Fysiek steekt deze ploeg heel sterk in elkaar. En voetballend ziet het er allemaal goed uit."

Het is een bevestiging van het beeld dat hij eerder in het seizoen kreeg toen Willem II de uitwedstrijd van Boutahar’s vorige club NEC won. „Tegen NEC speelden ze fantastisch. Ik heb Willem II een aantal wedstrijden gevolgd. Er staat een goed elftal. De ploeg verliest vooral door individuele fouten.“

Boutahar is ervan overtuigd dat Willem II de club is die hem op dit moment in zijn carrière verder kan brengen. Dat zou dan de top moeten zijn. "Ik hou er niet van om zover vooruit te kijken. Ik heb net anderhalf jaar getekend voor Willem II. Daar richt ik al mijn aandacht op."

Dat Said Boutahar voortreffelijk kan voetballen weten ze in Nederland en in Marokko. In zijn beginperiode bij NEC werd hij een keer opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Een paar maanden later kreeg hij een oproep voor de nationale ploeg van Marokko. In het WK-kwalificatieduel tegen Kenia zat hij op de bank.

Hij zou vanuit Portugal best even de Atlantische Oceaan over willen steken. Zijn roots liggen aan de overkant van de Algarve, in een dorpje in de buurt van regeringsstad Rabat. Maar op de Rotterdamse pleintjes is hij als voetballer gevormd. Daar speelde hij vaak partijtjes met jongens als Robin van Persie en Mounir el Hamdaoui.

Het is niet de enige speler van Willem II waar hij al eens samen mee voetbalde. Zijn kamergenoot José Valencia kent hij van NEC. Met Iwan Redan speelde hij samen bij RKC. En Ibrahim Kargbo was ploeggenoot in de jeugd van Feyenoord. Het maakt de overstap makkelijker.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan