Reacties na NEC-Heracles

Vadocz is bescheiden over zijn rol
Krisztian Vadocz werd tegen Heracles gekozen tot man van de wedstrijd. De Hongaarse middenvelder van NEC lijkt iedere week beter te gaan voetballen. "Het belangrijkste was om de punten te pakken en aan te sluiten bij de grote groep middenmoters", zegt Vadocz die zijn rol nog verder bagataliseert. "Het gaat om het team, als we elkaar helpen gaan we ook beter voetballen." Een lid van de Hongaarse voetbalbond zag Vadocz exceleren. Hij is (nog) niet geselecteerd Hongarije deze keer. "Hij was tevreden met mijn spel. Hij kan dus positieve info doorgeven."

Muslu heel blij met eerste goal 
De laatste actie van de wedstrijd was goed voor de eerste goal in het betaalde voetbal van NEC verdediger Muslu Nalbantoglu. "Ik ben er echt heel blij mee", grijnst Muslu. "Ik had niet eens door dat er nog twee mensen meeliepen. Hrepka zei nog: ‘If you don’t score I kill you’. Maar hij zat er goed in. Een echte spitsengoal hè, of niet?" De 3-0 tegen Heracles was geflatteerd. "Zij gingen va banque spelen, we kregen veel ruimte en hadden meer moeten scoren. Dit was een cruciale wedstrijd. Het maakte niet uit hoe we zouden winnen, als het maar gebeurde. Het was geen goede wedstrijd, klopt."

Mario Been op de persconferentie
"We wilden vandaag winnen, dan zouden we weer aanhaken bij het groepje dat meedoet in de middenmoot. We besloten om de organisatie iets anders neer te zetten. De hele week trainden we op een Heracles Almelo dat met twee spitsen zou komen, maar ze stelden slechts één spits op met eentje erachter die van het middenveld kwam. De ruimtes waren daardoor klein en daardoor kregen wij heel weinig mogelijkheden om voor het doel te verschijnen. Desondanks vond ik dat we in ons veldspel ietsje beter waren, maar we liepen wel enkele keren tegen een counter aan. Buiten een schot van Lorenzo Davids was de 1-0 eigenlijk ons eerste echte schot op doel. Dat was wel lekker. In de rust hebben we gezegd dat we moesten blijven voetballen en zo snel mogelijk de 2-0 moesten maken. Tim Janssen had daarvoor ook een aantal mogelijkheden. De 1-tegen-1-situaties speelden we echter slecht uit. We zijn gelukkig hard blijven werken en de beloning kregen we daarvoor. De 3-0 winst was desondanks dikverdiend."

Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan