Reacties Been, Olsson & Aalbers na Willem II-NEC

Been: komend halfjaar heel moeilijk

Mario Been zag zijn ploeg nog dieper wegzakken na de nederlaag tegen Willem II.

"We begonnen heel slecht, terwijl we hadden afgesproken dat strijd het verschil gaat maken. Bij de 2-0 zag Babos er niet goed uit. En de rode kaart van Olsson is heel dom, hij schaadt het elftal en misschien zelfs zijn carriere", zegt Been.

Trainer zijn van NEC, het lijkt op dit moment geen pretje. "Ik piep niet. We zijn al een tijdje bezig met versterkingen. Vooral voor de breedte, meer is hier niet mogelijk. We gaan een moeilijk halfjaar tegemoet."

Olsson: rode kaart was terecht

Jonas Olsson kon zich zondag niet beheersen bij een achterstand van NEC. De verdediger kreeg rood.

"Die kaart was terecht. Ik was gefrustreerd, maar dit is heel dom. Ik tikte met mijn voet tegen zijn hoofd. Daar wilde ik hem niet raken, maar dat is geen excuus", zegt de Zweed.

Olsson pakt vaker onnodig kaarten. "Over de gevolgen voor mijn carriere wil ik nu niet praten. Ik moet ervan leren, maar dat gebeurt niet. Ik ben heel teleurgesteld. We vechten de rest van dit seizoen tegen degradatie. Dat ligt aan het elftal, niet aan de trainer", aldus de verdediger.

Aalbers: Been niet ter discussie

Technisch directeur Carlos Aalbers van NEC zei na de nederlaag tegen Willem II: "De positie van Been staat niet ter discussie".

"Hij bereidt het elftal goed voor. Zeggen de spelers dat ze geen team zijn? Dat is emotie. We hebben hier een hele grote klap te verwerken."

Aalbers ziet ook dat versterkingen noodzakelijk zijn. "De situatie moet verbeteren. Er zijn mogelijkheden, al zijn die niet overweldigend. Maar NEC heeft een breed draagvlak", doelt Aalbers op de investeerders. "Ik ga er vanuit dat die mensen ons helpen. Alle hulp is welkom."

Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.