Onderschatting is het grootste gevaar

Been neemt nog geen risico met Holman,  
NEC heeft tegen De Treffers Marc van den Boogaart in de selectie.

De Australiër wilde dolgraag, maar de boodschap van Mario Been was duidelijk. Brett Holman zit niet bij de selectie van NEC die het vanavond in de strijd om de KNVB-beker in Groesbeek opneemt tegen amateurhoofdklasser De Treffers. „Brett is nog niet fit genoeg”, zei de trainer van NEC gisteren. „Dan gaat hij zich alleen maar forceren. Zaterdag neem ik hem ook niet mee naar Alkmaar. ‘Richt je maar op de thuiswedstrijd van volgende week vrijdag tegen Heracles’, heb ik gezegd.”

Drie keer had hij De Treffers laten bekijken. „Voor amateur-begrippen een hele goede ploeg. Paar jongens met een profverleden. Onderschatting is het grootste gevaar dat er voor ons op de loer ligt. Daarom haal ik de druk zoveel mogelijk van de ketel. We hebben vertrouwen geput uit de 0-0 tegen Ajax en de 5-1 tegen Groningen. En we hebben verschillende spelers met een absolute winnaarsmentaliteit. Daar reken ik op.” Mede door een lichte bovenbeenblessure bij routinier Patrick Pothuizen, zit Mark van den Boogaart vanavond bij de selectie. Ruim acht weken geleden raakte de middenvelder geblesseerd. Maandagavond tegen Jong Heerenveen had hij zichzelf willen testen, maar gooide de plots opkomende mist roet in het eten. „Bij de eerste bal was ik heel gretig”, zei Van den Boogaart. „Bij de tweede wist ik al niet meer waar ik er mee naartoe moest. Zo snel ging het met die mist.”

Blij was hij wel met zijn plek bij de selectie. „Het heeft lang genoeg geduurd met die enkel. Natuurlijk doet Vadocz het heel goed op mijn plek. Maar ik kijk niet zo zeer naar de posities. Ik vind het allang mooi dat ik er weer bij zit.” Ook Been had niet al te lang naar de posities in zijn basiself zitten turen. „We starten met de elf die aan het begin van de tweede helft tegen FC Groningen in het veld stonden. Dus met Jhon van Beukering voor Alexander Prent, maar nog zonder Tim Janssen.” Tactisch had Been nog één aanpassing. „Ik heb me laten vertellen dat die verzorger van hun goed kan koppen. Daar zal ik een mannetje op moeten zetten”, sprak de Rotterdammer met een uitgestreken gezicht.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan