NEC wacht met smart op versterking

Over drieënhalve week begint de nieuwe competitie, maar de selectie waarmee NEC – trainer Mario Been de klus moet gaan klaren is nog allerminst compleet.
 
Vooral voorin is versterking nodig, zo bleek ook gisteravond opnieuw. De Nijmegenaren wonnen het oefenduel tegen amateurhoofdklasser Hollandia weliswaar ruim en gemakkelijk (0 – 4), het benutten van de kansen bleek andermaal een groot probleem. Technisch directeur Carlos Aalbers heeft de laatste weken zoveel dvd’s van aangeboden spitsen ontvangen dat hij er een handeltje in zou kunnen beginnen. Maar een goede en betaalbare speler die het huidige aanvalsduo Van Beukering-Lens kan aanvullen is nog niet gecontracteerd. De meest serieuze gegadigde is Iwan Redan. De 26-jarige spits is eigendom van Willem II, maar moest daar vorig jaar vertrekken na een handgemeen met een teamgenoot. Hij speelde na de winterstop een tijdje bij Cardiff City, maar dat werd geen succes.
 
Voorlopig schijnt het voor NEC eenvoudiger te zijn middenvelders aan te trekken. De clubleiding is in onderhandeling met routinier Olaf Lindenbergh. De 33-jarige speler komt bij Ajax nauwelijks aan spelen toe en heeft aangegeven dat hij in is voor een transfer. NEC hikt vooralsnog aan tegen de salariseisen van Lindenbergh die zijn mooiste jaren bij AZ beleefde.
 
Ook Mark van den Boogaert, deze week op proef bij NEC, is een controlerende middenvelder. De speler van Sevilla B deed gisteravond een halve wedstrijd mee en maakte daarbij geen slechte beurt. Na een wat stroef begin begon de blonde controleur steeds beter te spelen. Toch was hij zelf niet bijster tevreden over zijn optreden. "Ik ben kapot" , hijgde hij na het laatste fluitsignaal. "Ik heb een trainingsachterstand en het zware veld werkte niet echt mee."
 
Van den Boogaert heeft in het seizoen 2003-2004 een jaar getraind onder Mario Been bij Jong Feyenoord. Dat beviel goed, reden waarom hij vorige week niet hoefde na te denken toen Been hem benaderde voor een stage.
 
De 21-jarige Rotterdammer heeft de laatste twee jaar in Zuid-Spanje gevoetbald, maar is nu weer in voor een avontuur in eigen land. "Met Sevilla zijn we afgelopen seizoen naar de Segunda Division gepromoveerd. Ze hebben veel nieuwe jongens gehaald. Ik twijfel of ik het komende jaar wel aan mijn speelminuten kom. Ik heb in Spanje wel twee mooie, leerzame jaren gehad. Ik ben daar als 19-jarige op mezelf gaan wonen, in een land met een andere taal en een andere cultuur. Daar word je snel volwassen van. Of ik er een betere voetballer ben geworden, durf ik niet te zeggen. Het Spaanse voetbal is heel anders dan het Nederlandse. Hier wordt meer nadruk gelegd op tactiek. Dat vind ik wel leuk."
 
Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan