NEC staat met één been in tweede ronde

NEC heeft de tweede ronde van de play-offs voor een plaats in het Intertoto-toernooi scherp in het vizier. De Nijmegenaren hielden donderdagavond Sparta op Spangen redelijk eenvoudig in bedwang (1-1) en kunnen de klus zondag in de eigen Goffert klaren.

"Matige wedstrijd, goed resultaat", zo vatte NEC-trainer Mario Been het duel bondig samen. "Het enige wat telt in de play-offs is het halen van de volgende ronde en wat dat betreft staan we er goed voor. Het is nu zaak het thuis af te maken."

Sparta-coach Wiljan Vloet was evenwel nog niet bereid het hoofd in de schoot te leggen. "We hebben dit seizoen in Nijmegen al eens gewonnen. We gaan er met veel vertrouwen naar toe."

Van het blad met de opstellingen viel af te lezen dat het lange seizoen zijn tol geëist heeft. Beide trainers moesten namelijk flink puzzelen. Been miste vaste krachten als Wisgerhof, Denneboom (beiden geschorst) en de geblesseerden Holman en Otten. Vloet kon op zijn beurt geen beroep doen op Wapenaar, Oost, Anastasiou, Roberts en Polak.

Overigens zit het er dik in dat NEC ook Muslu Nalbantoglu even kwijt is. De kleine back werd in de eerste helft het slachtoffer van een meedogenloze aanslag van Rachid Bouaouzan. De Spartaan, die anderhalf jaar geleden de carrière van Niels Kokmeijer (GA Eagles) met een gruwelijke charge had beëindigd, kwam er ditmaal zelfs zonder kaart van af.

Met zo veel invallers aan beide zijden waren automatismen ver te zoeken. Logisch dat beide teams naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer voor de lange bal kozen. Maar omdat de verdedigers de aanvallers fysiek de baas waren, had dat geen enkel nut. Geen wonder dus dat beide doelpunten uit standaardsituaties voortkwamen.

De twee ploegen stonden al voor de derde maal dit seizoen tegenover elkaar. In Nijmegen ging Sparta met de zege aan de haal (1-2), begin maart haalde NEC in Rotterdam zijn gram (0-4). Net als toen kwam NEC al vlot aan de leiding. Edgar Barreto, toen maker van de openingstreffer, was ditmaal de aangever. Zijn hoekschop werd door spits Paul Jans, voor het eerst in de basis, bij de tweede paal binnen gegleden: 0-1.

Ditmaal slaagde de Nijmeegse ploeg er echter niet in het voordeel uit te bouwen. Acht minuten later stond Sparta alweer op gelijke hoogte. Ook ditmaal vormde een corner de inleiding, waarbij de Nijmeegse defensie niet bijster alert was. Harris Medunjanin koos voor een korte variant op Sepp De Roover. De Belg legde de bal precies op het hoofd van verdediger Ayodele Adeleye die Jonas Olsson in de lucht de baas bleef: 1-1.

Erg veel meer gebeurde er niet op het Kasteel. Al moest Gábor Babos na rust nog twee keer de handen uit de mouwen steken. Eerst tikte hij een kopstoot van Yuri Rose onder de lat vandaan, na een uur maakte hij met de vingertoppen een schuiver van Marvin Emnes onschadelijk. Aan de overkant was Jans nog een keer dicht bij een tweede succesje. Na een fout in de Sparta-defensie haalde hij hard uit, het schot ging net voorlangs.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.