Gerekend op vijftien tot twintig invalbeurten

Met enige weemoed slaat Paul Jans straks de poort van De Goffert voor de laatste keer achter zich dicht. De spits, die gisteren tegen Sparta (1 – 1) verantwoordelijk was voor de Nijmeegse treffer, was graag nog een seizoen bij NEC gebleven om te bewijzen dat hij wel degelijk van waarde kan zijn. Maar Jans heeft de technische staf niet kunnen overtuigen. Hij keert terug naar VVV – Venlo.

"Ik was liever nog een jaar bij NEC gebleven. Hier had ik nog veel kunnen leren. Maar het is niet anders. Volgend seizoen voetbal ik weer bij VVV. Top eerste divisie. Ook niet verkeerd. Maar mijn doel blijft de eredivisie", zei de man die in Rotterdam zijn tweede doelpunt in de eredivisie gemaakt had. "Ik word langzaam beter. Ik heb tijd nodig. En ik ben hier natuurlijk ook niet gekomen als dé aankoop van het seizoen."

Maar toch, bekende hij eerlijk, van zijn eerste seizoen in de eredivisie had hij meer verwacht. "Vijftien, twintig invalbeurten. Daar had ik eigenlijk wel op gerekend. Het zijn er maar acht geworden."

En ook op andere vlakken had het Jans niet meegezeten. "Weinig blessures en schorsingen voorin. Dat was ook niet in mijn voordeel."

Om er gelijk aan toe te voegen. "Niet dat ik iemand een blessure toewens, hè. Zo is het ook weer niet."

Om Mario Been op andere gedachten te brengen was Jans dit seizoen vooral aangewezen op de trainingen en de wedstrijden van het tweede. "Op zich geen probleem. Het tweede speelt eredivisie. Sta je in het veld toch ook tegen verdedigers van naam. En wat denk je van de trainingen. Al die keren dat ik moest opboksen tegen jongens als Olsson, Wisgerhof, Pothuizen. Daar heb ik echt veel van geleerd", klonk Jans oprecht.

Gisteren tegen Sparta viel Jans in elk geval niet uit de toon. De manier waarop hij NEC na dertien minuten scoorde, was een eredivisiespits waardig. Bij een corner duwde hij eerst vakkundig een Spartaan opzij, om vervolgens precies op tijd in de vrijgekomen ruim te duiken.

De rest van de avond vocht Jans hevige duels uit met Danny Schenkel. Daarbij liep de spits tegen menig elleboogje aan. "Ik zit daar niet mee", klonk hij droogjes. "Ik kleun er zelf ook graag in. Dat is mijn spel."

Volgend seizoen kleunt hij er weer in bij VVV-Venlo. Jans had het graag anders gezien.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.