“Ik heb absoluut geen angst voor nieuwe blessures”

Wie de statistieken van NEC bijhoudt, ziet tot nu toe, toch wel iets opvallends. Redelijk veel speelminuten voor Alexander Prent in het eerst team en goals te over bij Jong NEC Vorig jaar trainde Alexander Prent mee in de voorbereiding, maar ging hij na zes weken naar TOP Oss, nu is hij terug bij NEC. "Een grote kans op speelminuten was er hier niet en bij TOP Oss zou ik in ieder geval meer spelen, dan hier in Nijmegen."
 
Na een seizoen met vijf goals en veel assists, ging de verhuurde Utrechter zonder veel verwachtingen weer bij NEC aan de slag. "Het is voor mij alles of niets. Het is mijn laatste contractjaar bij NEC en ik wil hier hard werken om een langer verblijf te realiseren. Mocht dat niet lukken, dan wil ik toch in ieder geval mijn voetbaltoekomst veilig stellen. Kortom veel speelminuten maken in het eerste en mijn taken goed invullen. Het ritme dat ik in het 2e op doe, moet zorgen dat ik er sta wanneer de trainer (Mario Been, red.) me nodig heeft. Veel scoren helpt dan natuurlijk erg!" Als we bij Alexander Prent beginnen over zijn oude knieblessure of over de kans op blessures nu, dan reageert hij resoluut. "Ik heb absoluut geen angst voor nieuwe blessures. Door goed te eten en mijn rust te pakken, probeer ik er alles aan te doen, dat de kans op blessures kleiner wordt. Vaak zijn blessures ook domme pech!"

Gisteren had de snelle flankspeler twee belangrijke goals in de 2-1 thuiszege op Jong Vitesse, eerder waren er enkele prachtgoals op het goed bezette toernooi in Pijnacker. Het gaat wel lekker hè?! Ja vergeet vorige week, de beker in en tegen Twente niet! Mij hoor je niet klagen!".

Wanneer gevraagd wordt naar zijn rol als invaller tegen Roda JC en PSV en zijn verwachting voor Vitesse- NEC, antwoordt Alexander dat hij als invaller redelijk tevreden was, maar tegen PSV zich gedurende een periode van 10 minuten toch nog te weinig liet zien. "Voor zondag hoop ik dat we Jong NEC mogen volgen en het liefst heb ik weer een aandeel in een zege op Vitesse."

Van de rest van dit voetbalseizoen, verwacht Alexander Prent het volgende: "Jhonny van Beukering kan nog wel gaan verrassen dit seizoen en ik zal er als oudere jongen in deze leergierige groep (met 24 jaar zit Alexander bij de groep van ouderen!) alles aan doen zoveel mogelijk speeltijd te verdienen. Door goed te spelen in het 2e en goed in te vallen hoop ik een basisplaats in NEC 1 af te dwingen!"

Bron: NEC Nijmegen

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan