Gras van de buren: Prijsverhoging bekritiseerd

In deze rubriek met de naam "gras van de buren.." pikken we voor jullie opmerkelijke, grappige, belangrijke, onbelangrijke, bizarre, vreemde, domme, treurige, mooie en kansloze berichten over voetbal en al haar randverschijnselen van het net. Als NEC supporter wil je natuurlijk weten hoe het gras er bij andere clubs bij ligt, hoewel het Goffertgras zal natuurlijk altijd het mooiste blijven. Deze keer nemen we je mee naar Uruguay.

De internationals van Uruguay zijn het niet eens met de toegangsprijzen voor de WK-kwalificatieduels. Bezoekers dienen nu drie tot negentien euro te betalen, vergeleken met vijf jaar terug is dat het dubbele.
Het stadion biedt plaats aan 55.000 bezoekers, maar nog niet de helft van de kaarten (21.000 stuks red.) voor het duel van zaterdag met Bolivia is verkocht. Onlangs uitte de Uruguayaanse overheid ook al haar bezorgdheid.

Middenvelder Pablo Garcia zegt: "Dat is diefstal; mensen kunnen dat niet betalen. Sommigen hebben geen baan of verdienen heel weinig."  En sterspeler Diego Forlán: "We willen een vol stadion. We begrijpen de situatie en dat de kaarten zo duur zijn en het maakt ons een beetje kwaad dat niet iedereen zich een kaartje kan veroorloven."

Zuid-Amerika is het eerste continent dat start met de kwalificatiereeks voor het WK 2010 in Zuid-Afrika. Uruguay zal zaterdag dus spelen tegen Bolivia, vijf dagen later mogen zij op bezoek bij het Paraguay van ex-NEC’er Edgar Barreto.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan