Ferne Snoyl aangehouden (+update!)

Eerder hebben we al vermeld dat Snoyl is opgepakt op verdenking van mishandeling (zie onderstaand artikel uit het AD). Vandaag meldde FC Update.nl dat Snoyl nu door NEC op non-actief is gezet. Na een eerste gesprek had NEC aangegeven dat ze meer tijd nodig hadden om tot een weloverwogen beslissing te komen.

Voetballer Ferne Snoyl (22) van NEC is vorige week donderdag gearresteerd en in de cel gezet op verdenking van mishandeling van zijn vriendin.
 
De speler van de Nijmeegse club is na verloop van tijd met een proces-verbaal op zak vrijgelaten.

De voormalige speler van Feyenoord zou 18 oktober rond 18.30 uur zijn 23-jarige vriendin mishandeld hebben in haar woning aan de Groenendaal in Rotterdam. De vrouw heeft aangifte gedaan. Later op de avond is Snoyl in zijn woning in Capelle aan den IJssel aangehouden.

De zaakwaarnemer van Snoyl, Winnie Haatrecht, wil weinig over de zaak kwijt. ,,Dit is een privékwestie en daar reageer ik niet op. Er is nog niet helemaal duidelijk wat er precies gebeurd is. Ferne wil ook niet reageren.’’

Bij NEC is geschokt gereageerd. Ook de clubleiding is terughoudend met commentaar. ,,Ik kan er weinig over zeggen,’’ vertelt technisch directeur Carlos Aalbers. ,,Ik kan alleen bevestigen dat er vorige week in zijn privésfeer iets is gebeurd. De details ontbreken voor mij ook nog.’’ NEC en Snoyl hebben sinds zijn arrestatie geen contact meer gehad.

Het hele seizoen is het al onrustig rondom Snoyl. De middenvelder kreeg van de clubleiding al eens een straf voor het niet op tijd verschijnen bij trainingen en wedstrijden. Vorige maand is hij uit de selectie verwijderd, omdat hij te zwaar was. De clubleiding had hem enkele weken geleden gewezen op zijn te hoge vetpercentage, met het dringende verzoek hier iets aan te doen. Toen de club hem twee weken later weer controleerde, bleek Snoyl nóg zwaarder geworden.

Met hulp van een diëtiste is de voetballer weer op zijn streefgewicht gekomen. De afgelopen weken was Snoyl weer een vaste waarde voor trainer Mario Been, die de voormalige jeugdinternational al vele jaren kent.

Bron: Algemeen Dagblad

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan