Een 6.48 voor de Goffert!

Ben je benieuwd wat de Roda JC-supporters van onze Goffert vonden?

Naam en gegevens van het stadion:
McDos Goffert Stadion.
NEC speelt haar thuiswedstrijden in het McDos Goffert Stadion. Dit stadion biedt plaats aan 12.500 toeschouwers, waaronder 600 plaatsen in het bezoekersvak. Het McDos Goffert Stadion werd geopend in 1939 maar werd in 1999 totaal vernieuwd. Ook nu liggen er plannen om het stadion te gaan uitbreiden.

Welke wedstrijd:
Op zaterdag 18 augustus 2007 openden NEC en Roda JC hun seizoen. In De Goffert zagen de 12.000 toeschouwers, waaronder 200 Roda-aanhangers, een goede wedstrijd die een terechte puntendeling opleverde.

Afstand vanuit Kerkrade:
De afstand van het Parkstad Limburg Stadion naar McDos Goffert Stadion bedraagt 138.7 km. Wij vertrokken rond 17:00 uur bij het PLS en kwamen om 19:20 uur aan bij De Goffert.
We vertrokken richting Kerkrade om 22:00 om rond 00:00 uur aan te komen bij ons Parkstad Limburg Stadion.

Ligging Stadion :
Bosjesmannen worden de N.E.C.’ers ook wel eens genoemd. Deze naam hangt samen met de omgeving waar het stadion zijn plek heeft, in een bos/park. Dit heeft natuurlijk ook zijn charmes.
Cijfer: 7

Bereikbaarheid Stadion :
Een treinstation ligt niet in de buurt van het stadion van NEC. Ook wie met de lijnbus rijdt moet een gedeelte door het park lopen. Ook ligt het stadion niet direct naast de autoweg. Toch is het stadion goed te bereiken. Al is het vervoer daarheen beperkt (dat wil zeggen dat er niets "direct voor het stadion stopt".
Cijfer: 6

Begeleiding Roda JC Fans:
Vanaf de autoweg, vlak voordat we eraf moesten, kwamen de politiemotors ons tegenmoet. Daarmee werd de reis voortgezet. Al raakten op een gegeven moment de laatste twee bussen achterop. Doordat het verkeerslicht op rood sprong. Voor de verdere rest is alles goed verlopen in de begeleiding.
Cijfer: 7

Ontvangst bij stadion:
De ontvangs van de bussen was goed. We mochten direct uitstappen toen de bus stilstond. Daar geen overdreven beveiliging die ons tegenmoet kwam. Waardoor wij rustig richting de ingang konden lopen.
Cijfer: 9

Ingang bezoekersvak:
Met één geopend poortje loopt alles altijd net iets langzamer. De uitkaart moet gescand worden waarna daarna het wedstrijdkaartje door de laser moet worden goedgekeurd. Met een beetje geluk was je snel binnen, stond je op de verkeerde plek dan kon je nog wel even wachten.
Cijfer: 5

Stewards:
Niets op aan te merken. In tegenstelling tot vorig jaar was de camera geen enkel probleem. Ook de batterijen levereden geen problemen op. Dit in tegenstelling tot sommige andere stadions. Goed dus in Nijmegen.
Cijfer: 8

Het Uitvak:
De ligging van het uitvak is één van de beteren. We zitten/staan in principe direct achter de goal (wel schuin erachter maar dat doet er niet toe). De grootte van het uitvak klopt gezien de capaciteit van het stadion, terwijl ook de ruimte goed te noemen is. Naast het bezoekersvak zijn geen buffervakken.
Cijfer: 9

Uitzicht bezoekersvak:
In Nijmegen heeft men geen last van netten, gelukkig. Wel zijn de pilaren vrij irritant. Al zijn ze wel nodig. Het kan erger, dat weten we van Groningen. De ijzeren "palen" zijn ook niet geweldig. Maar geen net vergoedt natuurlijk al genoeg. Al kan het natuurlijk altijd beter (zoals bijvoorbeeld een indeling als AZ).
Cijfer: 6

Klantvriendelijkeid in bezoekersvak:
Het uitzicht valt mee, zoals gezegd. Ook in het uitvak zelf geen hinder van iets ondervonden. De stewards waren niet irritant aanwezig, waardoor de sfeer ook goed te noemen was in het bezoekersvak. Voor de drank, het eten, en de toiletten moet men echter wel een trap naar beneden lopen maar dit is te doen. Ook de trappen in het bezoekersvak zijn goed te noemen.
Cijfer: 7

Stoeltjes:
Redelijk schoon. Ze hebben een rugleuning en zitten niet verkeerd.
Cijfer: 7

Speaker/entertainment:
Van clubliederen tot andere muziek. Muziek stond niet al te hard. In de rust was er een activiteit. Terwijl er voor de wedstrijd en in de rust een analyse was van Danny Hesp. De speaker was redelijk tot goed te verstaan. Alleen hebben we nooit gehoord wie de 1-1 maakte. Of dat kwam door de vreugde in uitvak? Wij gaan er van uit van wel. Bij de ruimte van de catering kon men bovendien ook wat meekrijgen van de wedstrijd middels een tv.
Cijfer: 8

Sfeer in het stadion:
Eigenlijk niets van meegekregen. Wel direct na de goal en enkele malen in de tweede helft (toen wel iedereen bijna meedeed). Voor de rest leek het ons erg stil. Al was de sfeer in het uitvak (vooral het eerste half uur) goed te noemen, waardoor je waarschijnlijk ook minder hoort. Maar dan toch: in een kolkend stadion mag je je zelf niet horen als uitfan en dat kon wel.
Cijfer: 5

Na Afloop :
Na afloop voorliep alles perfect. Wij mochten direct na de wedstrijd naar onze bussen. Dezelfde bussen mochten ook direct na de wedstrijd weer vertrekken. Om 22:00 uur vertrok onze bus dan ook weer richting Kerkrade. Zo mag het overal gaan.
Cijfer: 10

Catering:
Niet verkeerd. Het broodje bal smaakte goed terwijl ook de cola koud geserveerd werd en er diverse keuzes gemaakt konden worden. Het personeel probeerde snel te helpen waardoor alles goed verliep.
Cijfer: 8

Sanitair:
Ook goed. De hygiëne was in orde. Op de damestoilet kon echter één deur niet worden afgsloten, dat weer minder was.
Cijfer: 6

Wedstrijdticket:
Geen prijs stond erop. Wij betaalden 22 euro voor onze busreis, dat allemaal te doen was. Ook gezien het gehele bezoekervak van NEC.
Cijfer: 7

Programmaboekje:
Niet gezien. Vergeten service..
Cijfer: 2,5

Het eindcijfer: 6.48

NB: Het punt wordt ten eerste berekend zonder het punt van de klantvriendelijkheid van het vak (lees: uitzicht). Nadat het eindpunt (gemiddelde) is berekend wordt het cijfer van de klantvriendelijkhied opgeteld bij het eindcijfer. Als het eindcijfer bij het punt voor de klantvriendelijkheid is toegevoegd worden deze twee gedeeld, waardoor het uiteindelijke eindpunt naar voren komt. Dit omdat het uitzicht het belangrijkste is, zo kan een voor de rest goed stadion, maar met een slecht uitzicht, nooit bovenaan eindigen. Wat eerlijker is voor de stadions met wél een goed zicht. Dit stadion zou uitkomen op een gemiddelde cijfer van 6.91 als de klantvriendelijk op een "normale manier" was meegeteld.

Bron: www.rodaworld.limboo.com

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan