Dominique Kivuvu naar Africa Cup?

Dominique Kivuvu speelde vorige week nog in Oranje onder 21, maar kan nu met Angola naar de Africa Cup, aangezien Kivuvu ook over een Angolees paspoort beschikt. Voetbal International meldt het volgende: “De afgelopen weken ben ik voortdurend gebeld door allerlei tussenpersonen van de Angolese bond, maar daar werd ik niet wijzer van. Uiteindelijk heb ik een persoonlijk onderhoud gehad met de bondscoach en ik heb daar zeker een goed gevoel aan overgehouden. De definitieve keuze heb ik echter nog niet gemaakt”.

Of Kivuvu voor Angola kiest is mede afhankelijk van de Olympische Spelen. “Zo lang ik de kans heb deel uit de maken van de Nederlandse selecties blijft de keuze erg moeilijk. Ik kan zelfs eventueel de Olympische Spelen meemaken. Zolang ik die kans heb, zal ik niet voor Angola kiezen. Daarvoor heb ik sowieso tot september 2008 de tijd voor. Dan ben ik 21 jaar”.

Mocht Kivuvu toch voor Angola kiezen, dan zal hij binnenkort van bondscoach Luis Gonçalves een uitnodiging ontvangen voor deelname aan het grootste Africaanse voetbaltoernooi. De Africa Cup vindt plaats van 20 januari tot en met 10 februari. Dit zou betekenen dat Kivuvu de wedstrijden tegen Ajax, Groningen, Utrecht, Heracles en AZ gaat missen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan